vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Ruim 6 op de 10 Nederlanders maakt iets vervelends mee tijdens vakantie

Pech tijdens vakantie

Ondanks de voorzorgsmaatregelen heeft 63% van de Nederlanders die regelmatig op vakantie gaan wel eens te maken gehad met een vervelende situatie.

Dit blijkt uit een onderzoek van Nationale-Nederlanden uitgevoerd door TNS NIPO.

Ziekte of pech met de auto

Ziekte (32%) en pech met de auto (27%) worden hierbij het meest genoemd. Maar ook diefstal (17%), kwijtraken (15%) of stuk gaan (13%) van persoonlijke bezittingen komt relatief vaak voor. 35% van de vakantiegangers heeft hiervoor de reisverzekering aangesproken. Vooral camera’s/fototoestellen (23%), (zonne)brillen/lenzen (14%) en gemaakte ziektekosten (14%) worden geclaimd. 9 op de 10 Nederlanders gaat verzekerd op reis. Opvallend is dat mensen met een reisverzekering zich zekerder voelen dan Nederlanders zonder reisverzekering.

Crisis invloed op vakantiegedrag

Nederlanders kijken uit naar de vakantie. Vier op de tien Nederlanders (42%) geeft aan dat de financiële crisis invloed heeft op hun vakantiegedrag. Dit jaar wordt het minder vaak (16%), minder ver (12%), helemaal niet (8%) of met een ander vervoermiddel (6%) op vakantie. Een ruime meerderheid van de Nederlanders (94%) gaat regelmatig op vakantie. Slechts 6% van de Nederlanders geeft aan nooit op vakantie te gaan.

Voorbereiding: goed verzekerd op reis

Voordat de vakantie begint, worden er eerst maatregelen genomen om met een gerust gevoel op pad te gaan. Een ruime meerderheid van deze groep Nederlanders checkt de geldigheid van het paspoort (84%), vraagt of een familielid/vriend de post weghaalt (80%), of de buren een oogje in het zeil willen houden (75%) en controleert of men goed verzekerd op reis gaat (72%). Oudere Nederlanders nemen gemiddeld meer maatregelen dan jongere Nederlanders dat doen.

Bron: NN

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739