vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders massaal op kerstvakantie

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten In 2011 worden er evenveel kerstvakanties ondernomen als in 2010. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht dat ongeveer 750.000 Nederlanders tijdens de kerstperiode op vakantie gaan.

De helft van de Nederlanders viert vakantie in eigen land. Dat is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar (+25.000). De kerstvakantie vindt dit jaar in alle regio’s plaats van zaterdag 24 december 2011 tot en met zondag 8 januari 2012.

Vakantiehuisje in eigen land populair

Ondanks de economische crisis blijft Kerst een populaire periode om er even tussenuit te gaan. Nederlanders vieren dit jaar de kerstvakantie iets vaker in Nederland. Zo’n 375.000 Nederlanders gaan lekker weg in eigen land. Dat zijn er zo’n 25.000 meer vergeleken met vorig jaar. Ruim de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een vakantiehuisje of –bungalow. Zo’n 25% kiest voor een hotel.

Kerstvakantie in Duitsland

De andere helft van de 750.000 Nederlanders vertrekt in de kerstvakantie naar het buitenland voor een (korte) vakantie. Dit is een lichte daling (-25.000) vergeleken met vorig jaar. Duitsland blijft de populairste bestemming voor een buitenlandse kerstvakantie. Een kwart van de kerstvakanties naar het buitenland vindt plaats bij onze oosterburen. Op de gedeelde tweede plaats volgen Oostenrijk en België met beide 17%.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739