vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Nederlanders veel minder op vakantie in 2013

zomervakantie

Nederlanders veel minder op vakantie in 2013

Nederlanders zijn dit jaar beduidend minder op vakantie gegaan. Door de economische crisis liep het aantal vakanties met 3% terug, de grootste daling sinds de jaren tachtig, zo meldt het Nederlands toerismebureau NBTC-NIPO Research.

De daling geldt zowel voor binnenlandse als buitenlandse vakanties. Nederlanders gaan niet alleen minder vaak op vakantie, ze besteden tijdens de vakantie ook minder geld.

Afname korte vakanties

De totale vakantiebestedingen daalden met 2 procent tot 15,5 miljard euro. Vooral op korte vakanties werd bezuinigd. De bestedingen voor lange vakanties bleven stabiel.

Zo’n 15,8 miljoen Nederlanders gingen afgelopen jaar één of meerdere keren op vakantie. Dat is 81 procent van de bevolking. Vergeleken met vorig jaar zijn dat 50.000 mensen minder.

In eigen land bleven de vakantiebestedingen gelijk. Dat is te danken aan de mooie zomer. Vooral de kustregio’s profiteerden daarvan. De Veluwe trok 10 procent minder toeristen.

Duitsland en Frankrijk populair

Het aantal buitenlandse vakanties daalde met 50.000 tot 18,1 miljoen. De toptien van vakantielanden wordt net als vorig jaar aangevoerd door Duitsland, gevolgd door Frankrijk.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739