vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders op vakantie: Internet onmisbaar!

internet-reizen Internet is voor Nederlanders onmisbaar op vakantie. Twee derde houdt bij het kiezen van de accommodatie rekening met wifi. En maar liefst negen op de tien vakantiegangers zijn online tijdens de vakantie. E-mail en WhatsApp worden dagelijks bijgehouden door ruim 40%.

Het gemak waarmee vakantiegangers online kunnen zorgt dat één op de drie tijdens vakantie werkt. Drie op de tien werken meer dan vorig jaar, terwijl ze dit helemaal niet prettig vinden. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.005 Nederlandse consumenten.

Internetten op de smartphone

Bijna 9 op de 10 (86%) Nederlanders zijn online op vakantie. In 2014 was dit nog 80%. De smartphone wordt hiervoor het meest gebruikt (79%). Twee derde van de Nederlanders zet wel roaming uit als ze op vakantie gaan. Wifi op de vakantieaccommodatie blijft daarom belangrijk. Twee derde houdt bij de oriëntatie rekening met wifi op de accommodatie. In 2014 was dit nog 60%. Een op de zeven vakantiegangers let hier minder op en regelt extra mobiel internet. Overigens bezocht in 2011 nog 37% een internetcafé. Nu is dit slechts 6%. Een derde heeft door internet wel het gevoel dat ze niet echt weg zijn. En Nederlanders vinden het ook soms vervelend als anderen in het reisgezelschap met hun smartphone in de weer zijn (62%).

Mailen en whatsappen populair

De helft van de vakantiegangers heeft door internet op vakantie vaker contact dan vroeger met familie en vrienden. De belangrijkste reden om online te gaan is dan ook om privé mail en WhatsApp bij te houden. Dagelijks checkt 43% privé mail en 42% is dagelijks bezig met WhatsApp. Privé-mail (85% minimaal een keer per week) en WhatsApp (80%) worden het meest frequent gebruikt, maar daarnaast zijn vakantiegangers vooral online om iets specifieks op te zoeken (84% minimaal een keer per week), de weersverwachting te bekijken (82%) of het nieuws te volgen (75%). De helft van de vakantiegangers controleert zijn saldo online tijdens de vakantie.

Lezen social media berichten toegenomen

Het gebruik van social media is verder toegenomen. In 2015 kijkt 70% frequent op social media. Vorig jaar was het 66%. Vooral het dagelijks gebruik is toegenomen van 29% naar 35%. Acht op de tien social media gebruikers lezen social posts van anderen. Vier op de tien plaatsen ook berichten op social media. Overigens vindt 60% het raar wanneer iemand bijna iedere dag zijn belevenissen op social media deelt. Vakantiefoto’s worden niet of nauwelijks meer bewaard tot na de vakantie. Bijna zes op de tien (57%) vakantiegangers deelt de foto’s tijdens de vakantie. De populairste manier voor hen is delen via WhatsApp (75%). De helft deelt de foto’s via social media en 28% verstuurt ze per mail.

Werken tijdens de vakantie

Een op de drie vakantiegangers met een baan onderbreekt de vakantie om te werken. Voor een derde van hen is het noodzakelijk om te werken tijdens de vakantie. Van een op de vijf vakantiegangers met een baan wordt verwacht dat ze bereikbaar zijn op vakantie. Van één op de twaalf verwacht de werkgever zelfs dat ze werken. Drie op de tien geven aan meer te werken dan vorig jaar. Meer vakantiegangers (70%) dan een jaar geleden (60%) vinden het niet prettig om (online) te kunnen werken. Slechts 8% vindt het prettig om door te kunnen werken, terwijl dit vorig jaar nog 14% was. De tegenstanders vinden dat vakantie gerespecteerd moet worden. De voorstanders vinden het onder andere prettig om geen overvolle mailbox te hebben bij terugkomst.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739