vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Nederlanders passen zomervakantie aan: goedkoper en dichter bij huis

zomervakantie

Nederlanders passen zomervakantie aan: goedkoper en dichter bij huis

De invloed van de bezuinigen van het kabinet, het wisselvallige weer, de onzekere economische toekomst van Nederland: het zijn allemaal redenen voor de reiziger om hun zomervakantie dit jaar anders in te delen. Want de vakantie opgeven? Dat zeker niet. We gaan. Maar we passen wel een en ander aan. Dit blijkt uit onderzoek van Zoover.

De reissite deed onderzoek onder 5000 reizigers naar het vakantiegedrag voor komende zomer. Voorop staat dat Nederlanders zichzelf niet snel een vakantie zullen misgunnen. We vinden dat we tijd met familie of vrienden en ontspanning verdienen, ondanks dat de meeste vakantiegangers de crisis in hun portemonnee voelen of angst hebben dat de crisis in de toekomst invloed heeft op hun bestedingspatroon. Maar de zomervakantie ervoor opgeven? Nee. Wel worden reizigers creatiever in het zoeken, boeken en inrichten van hun vakantie.

Minder lang, minder ver, goedkopere accommodatie

Bijna 30 procent zegt de zomervakantie aan te passen aan de huidige financiële situatie. Naast minder lang (25%) en minder ver (17%) kiest zo’n 35% voor een goedkopere accommodatie. Volgens het onderzoek blijkt dat kamperen steeds meer in trek is, of men kiest vaker voor een verblijf in een appartement. Op deze manier kunnen reizigers een home away from home maken. En dat houdt in: zelf boodschappen doen en alles zo goedkoop mogelijk houden als je zelf wilt. Daarnaast is op de bonnefooi gaan een trend, net als huizenruil en het verblijf bij vrienden of familie.

Dichter bij huis

We blijven dit jaar iets dichter bij huis dan vorig jaar. Frankrijk wordt duidelijk populairder ten koste van Spanje. Kroatië komt als relatief goedkoop land ook de top 10 binnen. De populairste gebieden zijn de Provence en de Côte d’Azur.

We zoeken kritischer en langer

Vakantiegangers geven aan kritischer te zoeken naar een voordelige vakantie. Zo wordt internet afgespeurd voor de beste deal en wordt er meer tijd gespendeerd aan oriëntatie. Onder het motto: ‘Een euro kun je maar één keer uitgeven’ is de zoektocht naar een vakantie langer en uitgebreider geworden. Ook vinden consumenten makkelijker hun eigen weg online en boeken niet meer over één nacht ijs.

Goedkope boodschappen tijdens de vakantie

Besparen op de kosten ter plaatse is een populaire maatregel om de zomervakantie goedkoper uit te laten vallen. Waar vorig jaar nog bleek dat het merendeel van de ondervraagden vrijwel iedere avond uit eten ging, geven zij nu juist aan hierop te bezuinigen. Bijvoorbeeld door zelf te koken en zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen op de vakantiebestemming. All-inclusive vakanties blijken om deze reden ook extra geliefd: hierbij is vooraf de totale reissom duidelijk, inclusief eten en drinken.

Keuze accommodatie

Hygiëne blijft het meest belangrijke aspect voor Nederlanders bij de keuze voor een accommodatie. Op de tweede plek staat uiteraard gezelligheid: we willen vriendelijk personeel en er moet wat te doen zijn in de buurt.

Zomerweer

Naast de buitenland ervaring (‘Even helemaal weg’) is het wisselvallige zomerweer een reden voor Nederlanders om naar het buitenland te blijven te trekken. De favoriete temperatuur voor een zomervakantie ligt gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. Omwille van de crisis zijn er ook vakantiegangers die ervoor kiezen deze zomer in eigen land te blijven. Nederland krijgt als vakantieland het cijfer 7.2 in geval van lekker weer. Blijft de zomer uit, dan scoort ons land een 5.0.

 

Tip Reisverzekeringblog.nl: Heb jij je zomervakantie al geboekt? Vergeet niet om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dat kan hier ook nog na de 7 dagen termijn na boeking. Meer weten? Lees: annuleringsverzekering-vergeten-of-te-laat

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739