vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Alarmcentrale Eurocross: Nederlanders vaker in nood tijdens zomervakantie

Alarmcentrale eurocross: nederlanders vaker in nood tijdens zomervakantie Eurocross Assistance ontving deze zomer 54.024 telefoontjes van vakantiegangers die om hulp vroegen. Het aantal Nederlanders dat belde met een technisch of medisch probleem in het buitenland was daarmee hoger dan vorige zomer, toen er 51.469 meldingen binnenkwamen. De laatste dag van juli was de drukste dag voor Eurocross er belde toen 1.574 mensen met de vraag om hulp.

Iedere zomer typeren ongevallen met een voertuig een deel van de meldingen. Sinds begin juli registreerde Eurocross 178 ongevallen met een fiets, scooter, motor of quad. Als gevolg daarvan lijkt het letsel aan de pols, hand, heup, enkel of het onderbeen ernstiger te worden. Op het gebied van autopech zag de alarmcentrale vooral lekke banden, oververhitte motoren en airco-problemen.

Ernstige medische incidenten

In de populaire vakantielanden werden deze zomer meer dan 1.000 Nederlanders opgenomen in het ziekenhuis. Naast de veelvoorkomende maagdarminfecties werden ook zeer regelmatig ernstige diagnoses gesteld. Zoals een blindedarmontsteking, een hartinfarct of beroerte. Dit jaar kregen opvallend veel mensen onder de 55 jaar de diagnose hartinfarct of beroerte.

Vakantielanden

Net als vorig jaar kwamen de meeste meldingen uit Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland. Meer dan de afgelopen jaren werd gebeld vanuit Griekenland.

Mocht je iets overkomen op vakantie dan luidt het advies van Eurocross om zo snel mogelijk contact op te nemen met de alarmcentrale. Die helpt bij taalproblemen, vragen over kosten en kan adviseren in de behandeling. Draag dus het nummer van je alarmcentrale bij je zodat je direct goed geholpen wordt in geval van nood.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739