vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Nederlanders vliegen steeds vaker vanaf buitenlandse luchthavens

Nederlanders vliegen steeds vaker vanaf buitenlandse luchthavens

Vliegen vanaf grens-luchthavens wordt steeds populairder bij Nederlanders. Ondanks dat is de keuze voor een buitenlandse luchthaven niet altijd goedkoper, maar wel minder druk dan Schiphol en beter bereikbaarder, zo laat CheapTickets weten.

Voor vliegreizen gaan steeds meer Nederlanders de grens over. Het aantal landgenoten dat vertrok vanaf een buitenlandse luchthaven steeg in twee jaar tijd (2010 – 2012) met bijna 30 procent. Ook dit jaar is er een flinke toename te zien. Populairste luchthavens zijn Weeze Airport (Duitsland), Düsseldorf International en Brussel Airport (Zaventem). Meest populaire bestemming is Londen, ook Malaga is in opmars.

Niet altijd goedkoper

Volgens Maaike Kammerman is reizen vanaf een buitenlandse luchthaven zeker niet altijd goedkoper. “Over het algemeen kunnen we zeggen dat hoe verder reizigers van de buitenlandse luchthaven wonen, des te kritischer ze zijn over het prijsvoordeel dat vertrek vanaf die luchthaven moet opleveren. Wie dichter bij de grens woont, staat meer open voor de ‘overtocht’ met de auto of het openbaar vervoer dan bijvoorbeeld mensen in de Randstad.


Reisverzekeringblog tip: Heb je vliegtickets geboekt? Wij hebben een uitstekende annuleringsverzekering voor tickets (vliegtuig, boot, bus, trein, etc.). Jouw ticket is voor € 2.000,- verzekerd tegen annuleringskosten. De premie bedraagt slechts € 16,90 Meer weten: Ticket Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.


Toch geven veel mensen aan dat als het écht geld scheelt ze de optie wel overwegen en uiteindelijk de knoop zullen doorhakken op comfort versus geld besparen. Dit blijkt uit een poll die we onder klanten hebben gehouden. Die laat zien dat bijna een derde (30,4%) kiest voor vertrek vanaf een luchthaven net over de grens bij een prijsverschil van zo’n vijftig euro per ticket.”

Weeze populair dankzij lage belastingtarieven

Kammerman: “Weeze is vooral populair vanwege de lagere belastingtarieven die in Duitsland worden gehanteerd, en het ruime en goedkope Ryanair-aanbod. En Brussel doet het goed bij reizigers uit de zuidelijke provincies van ons land. De Belgische hoofdstad is voor veel Brabanders, Zeeuwen en Limburgers dichterbij dan Amsterdam en biedt een gevarieerd aanbod van intercontinentale bestemmingen. En wie in Zuidoost- Nederland woont, heeft de ‘buitenlandse’ luchthavens voor het uitkiezen. Niet alleen de afstand, maar ook dat het er minder druk is dan Schiphol weegt mee in de afweging om over de grens te kijken. Ook dat laat de poll zien.

Overigens zijn het vooral volwassenen (stelletjes) die vertrekken vanaf buitenlandse luchthavens. Gezinnen kiezen vaak voor Nederlandse luchthavens vanwege het gemak.”

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739