vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

‘Nederlanders willen een meivakantie van twee weken’

meivakantie Onder vakantieboekende consumenten heeft GfK een steekproef gehouden. Deze potentiële reizigers kregen de vraag voorgelegd of de tweeweekse meivakantie die veel scholen hanteren aanleiding is tot het boeken van een buitenlandse vakantie in de periode eind april/begin mei. Bijna 40% beantwoordde deze vraag met een volmondig ‘ja’.

Deze reactie verbaast de ANVR niets. Bij de reisbrancheorganisatie zijn zo’n 275 reisorganisatoren en 1100 reisbureaus aangesloten. Frank Oostdam, directeur van de dit jaar 50-jarige ANVR: “Wij pleiten al langer voor het invoeren van een centraal vastgestelde 2-weekse meivakantie. Ook het rapport van Regioplan dat al eerder in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is gepubliceerd om de huidige regelingen onder de loep te nemen, laat zien dat er een breed draagvlak is voor een verplichte 2-weekse meivakantie”.

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs heeft eerder in de media al laten weten voorstander te zijn en mogelijk twee weken landelijk vast te leggen, waarmee hij ook de ouders tegemoet komt.

Ook de boekingen in de afgelopen maand laten in de GfK/ANVR Travelscan, een boekingsstatistiek, zien dat de meimaand de meest populaire maand was om een vakantie te boeken.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739