vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Meer Nederlanders willen een verre vakantie deze zomer

In totaal wil zo’n twee derde van de Nederlandse bevolking op zomervakantie dit jaar. Ook zijn er meer plannen voor een (verre) vliegvakantie. Circa 7,6 miljoen Nederlanders willen deze zomer naar het buitenland gaan en 2,5 miljoen Nederlanders kiezen voor een zomervakantie in eigen land. 

Zo’n 600.000 Nederlanders hebben nog geen keuze gemaakt voor een binnen- of buitenlandse vakantie. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek dat NBTC-NIPO Research begin april heeft uitgevoerd naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking.

Aantal vakantieplannen voor zomer groeit weer

Het aantal zomervakantieplannen is voor het eerst sinds 2011 weer gestegen. Komende zomer willen zo’n 10,7 miljoen Nederlanders op vakantie gaan. Het aantal Nederlanders met zomervakantieplannen ligt daarmee ruim 150.000 hoger dan vorig jaar (+1,5%).

Frankrijk en Spanje meest populaire buitenlandse bestemmingen

Zo’n 7,6 miljoen Nederlanders zijn van plan om komende zomer naar het buitenland te gaan. Dit zijn er zo’n 100.000 meer dan vorig jaar (+1,5%). Frankrijk blijft de nummer één buitenlandbestemming komende zomer met 1,3 miljoen plannen. Gevolgd door Spanje en Duitsland met respectievelijk één miljoen en 750.000 plannen. Ten opzichte van vorig jaar bestaan er aanzienlijk meer plannen voor Spanje (+150.000 plannen). Ook zijn er meer plannen voor een (verre) vliegvakantie (+5%).

Zo’n 2,5 miljoen Nederlanders willen de zomervakantie in eigen land doorbrengen; dat zijn er bijna 50.000 minder dan het jaar ervoor (-1,5%). De meeste binnenlandplannen betreffen een vakantie in een bungalow (ruim 1 miljoen). Een groeiende groep Nederlanders (600.000) heeft wel plannen om deze zomer weg te gaan, maar weet nog niet of dat een binnen- of buitenlandse vakantie wordt.

Bijna 30% van de vakantiegangers moet nog boeken

Circa zestig procent van alle plannen voor een binnen- of buitenlandse zomervakantie is begin april al vastgelegd in een boeking. Bijna dertig procent van de vakantiegangers moet nog boeken en ruim tien procent gaat op de bonnefooi.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739