vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Meerderheid Nederlanders ziet op tegen eerste vakantietrip

Meerderheid nederlanders ziet op tegen eerste vakantietrip Het vrijetijdsseizoen staat alweer voor de deur, de periode waarin veel Nederlanders op vakantie gaan of eropuit trekken met caravan, boot of motor. Uit onderzoek blijkt dat deze groepen te maken krijgen met heel wat opstartperikelen tijdens de eerste tripjes.

Europeesche Verzekeringen heeft deze perikelen in kaart gebracht, op basis waarvan tips worden gegeven om de opstartproblemen zoveel mogelijk te voorkomen. Ook biedt de Europeesche diverse extra diensten en producten om de opstartperikelen te voorkomen. Zo kunnen Nederlanders hun tijd besteden aan wat echt belangrijk is: volop genieten van hun vrije tijd.

Het blijkt toch wel spannend te zijn, zo’n eerste tocht met de caravan, boot of motor. Onder de diverse groepen worden verschillende soorten opstartproblemen verwacht. Beheersingsproblemen wegen het zwaarst bij caravanbezitters: zij verwachten vooral problemen bij het achteruit inparkeren (26%). De watersporters verwachten vooral technische problemen: 30% is bang dat de motor niet meer start of stilvalt. De motorrijders ten slotte zien vooral op tegen verkeersproblemen, te weten onoplettend autoverkeer (33%).

Vooral bootbezitters en motorrijders ergeren zich onderweg

Alhoewel mensen het leuk vinden om weer voor het eerst op pad te gaan (een op de vijf Nederlanders zegt zelfs kriebels in de buik te hebben), zijn er ook flink wat zaken waar men zich aan ergert onderweg. Caravanrijders zijn hierin het meest relaxed: 22% ervaart totaal geen ergernissen richting andere caravanbezitters. Van de motorrijders en bootbezitters ergert zo’n 85% zich weleens groen en geel aan medebezitters. De bootbezitters irriteren zich het meest aan hard varen (44%), voor de motorrijders is roekeloos rijgedrag (67%) ergernis nummer 1. Opvallend is dat het niet dragen van motorkleding bij deze groep een tweede plaats inneemt met 41%.

Bij ruim een derde van de bootstellen en caravankoppels blijken ook partners een bron van irritatie. Kapitein en stuurpartner kibbelen vooral over wanneer ze gaan varen en waarheen (10%), bij de caravanners wordt er vooral ruzie gemaakt over het inladen van de caravan (16%).

Tips voor een succesvolle start van het vrijetijdsseizoen

Veel ergernissen kunnen worden voorkomen met de juiste houding en voorbereiding. Vrijetijdsverzekeraar de Europeesche filterde de beste tips uit het onderzoek, en combineerde dat met haar eigen kennis en dat van een aantal experts. Met als resultaat een uitgebreide top

10 tips om veilig en vrolijk het Vrijetijdsseizoen in te gaan.

  1. Veel mensen komen onderweg voor onvoorziene gebreken te staan. Laat je motor, boot of caravan daarom bij voorkeur elk jaar keuren.
  2. Houd je techniek bij en zorg dat je de regels (nog) kent, vooral als je niet vaak de weg of het water op gaat.
  3. Dieven slaan juist op onverwachte momenten toe. Beveilig je boot, motor of caravan goed met voorgeschreven sloten.
  4. Denk goed na over wat je echt nodig hebt onderweg. Neem zo weinig mogelijk van waarde mee.
  5. Een spontane trip wordt vaak vertraagd of verhinderd door weers- of verkeersinvloeden. Houd bijvoorbeeld rekening met laagstaande zon, harde wind, regen en files.
  6. Ga goed voorbereid op pad: check alle benodigdheden, van portemonnee tot juiste kleding tot levensmiddelen voor onderweg.
  7. Een goede verzekering zorgt voor goede hulpverlening als er onderweg iets gebeurt. Check daarom of je (nog) goed verzekerd bent.
  8. Ga je naar een verre bestemming? Zorg dat je alert blijft onderweg, stop als je te moe wordt.
  9. Voorkom ergernissen onderling. Gedraag je sociaal en houd rekening met anderen.
  10. Vrije tijd is schaars, daar moet je van genieten. Je voorkomt ongelukken door niet te te gehaast op pad te gaan.

De Europeesche helpt tevens een handje om deze top 10 tips in de praktijk te brengen en zo minder last te hebben van de bekende opstartproblemen. De verzekeraar biedt speciaal geselecteerde producten en diensten aan als: caravan- en motor checks, bootpreventie, beschermende zon- en skikleding, anti-inbraaksystemen en opfriscursussen rijvaardigheid voor caravan en motor.

*Representatief onderzoek uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Direct Research onder 1514 respondenten, maart 2012.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739