vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse backpacker gered uit moeras in Australië

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten De Nederlandse backpacker Margot Rijk (24) heeft met een hachelijk avontuur de Australische media gehaald.

Ze verdwaalde tijdens een wandeling, kwam in een moerasgebied terecht en moest door de plaatselijke politie met een helikopter uit een boom worden gered.

Margot was naar het Australische Philip Island gekomen voor de beroemde parade van de pinguïns. Deze diertjes banen zich elke avond rond zonsondergang een weg van de zee naar hun slaapplaatsen aan de wal.

Angst voor krokodillen

De Nederlandse backpacker besloot impulsief om een wandeling te maken, maar verdwaalde al snel in een moeras. Veder gaan of terugkeren was niet mogelijk door het water en de modder. Om hulp roepen had geen effect, ze was te ver verwijderd van de bewoonde wereld. Uit angst voor een krokodillenaanval klom ze in een boom. Daar belde ze haar zus in Nederland. Haar angst voor krokodillen was overigens onterecht, in het gebied komen geen krokodillen voor.

Noodnummer

Gelukkig had ze bereik met haar mobiele telefoon en ze nam contact op met het noodnummer. Een Australische reddingshelikopter heeft haar uit de benarde positie bevrijd.

Margot was pas tien dagen in Australië, waar ze 3,5 maanden wil backpacken. Rijk meldt dat het moerasavontuur een bijzondere ervaring voor haar was: “Een niet al te slimme zet van mij. Maar ik heb mijn lesje wel geleerd! Ik ga voortaan niet meer alleen wandelen”.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739