vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse kust populair bij buitenlandse toeristen

Kust-Nderland

Nederland heeft een prachtige kust die een grote aantrekkingskracht uitoefent op buitenlandse bezoekers. Vooral bij Duitsers en Belgen is de Nederlandse kust populair. Vorig jaar verbleven bijna 2,3 miljoen buitenlandse bezoekers aan de Nederlandse kust, waarvan bijna 1,6 miljoen Duitsers en bijna 420.000 Belgen. In totaal gaven de buitenlandse bezoekers daarbij bijna 1,2 miljard euro uit.

De goede fiets- en wandelmogelijkheden, goede bereikbaarheid, vriendelijke bevolking en weids uitzicht worden als sterke punten van de Nederlandse kust genoemd. Dit – en meer – blijkt uit het onderzoek ‘kustmonitor 2015’ van NBTC Holland Marketing.

Natuur beleven en relaxen

Het beleven van de natuur wordt door Duitsers als belangrijkste motivatie gegeven voor een bezoek aan de Nederlandse kust. De Belgen komen met name om uit te rusten en te relaxen. Daarnaast wordt de Nederlandse kust relatief vaak geassocieerd met mooie en weidse stranden. Ook de zuivere lucht, rust en vrije natuur komen veel voor in de (spontane) associaties.

Kansen

Het profiel van de Nederlandse kust is weliswaar krachtig, maar het onderzoek biedt ook aanknopingspunten om verder te ontwikkelen. Groot potentieel hebben vooral restaurants met streekgerechten, het ontdekken van het achterland, historische bezienswaardigheden bezoeken en verblijven in kleinschalige accommodaties. Vooral in België zijn daarnaast ook thematische wandel– en fietsroutes interessante aanvullingen op het aanbod langs de Nederlandse kust.

Onderzoek

De concurrentie met andere, met name Noordwest-Europese, kusten is groot. Om inzicht te krijgen in de concurrentiepositie van de Nederlandse kust heeft NBTC uitgebreid onderzoek uitgevoerd onder Belgische en Duitse consumenten. De bekendheid, concurrentiepositie en het imago van de Nederlandse kust zijn in kaart gebracht. Daarnaast zijn er ook aspecten meegenomen die aanknopingspunten kunnen bieden voor verdere product- of gebiedsontwikkeling langs de Nederlandse kust.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739