vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse reizigers kunnen zonder visum naar Sri Lanka

Nederlandse reizigers kunnen zonder visum naar sri lanka

Nederlandse toeristen mogen voor de periode van minimaal zes maanden zonder visum naar Sri Lanka reizen. De maatregel geldt ook voor reizigers uit 47 andere landen. Daarmee hoopt de Sri Lankaanse regering het toerisme te stimuleren die na de aanslagen met Pasen volledig is ingestort.

Het toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor het land. Na het einde van de burgeroorlog in 2009 kwamen er ieder jaar meer toeristen naar Sri Lanka. Het aantal toeristen steeg met 400 procent, tot 2,4 miljoen bezoekers per jaar. Daarmee werd het een van de belangrijkste sectoren van de economie. Het land werd door reisgids Lonely Planet zelfs tot ’toeristenbestemming van het jaar’ uitgeroepen.

Echter in april sloeg het noodlot toe. Sri Lanka werd getroffen door een reeks aanslagen, gepleegd door een islamitische terreurgroep. Bij de aanvallen op rooms-katholieke kerken en luxehotels vielen zeker 250 doden.

Veel landen scherpte het reisadvies voor Sri Lanka aan, ook Nederland. Twee maanden geleden is het reisadvies weer versoepeld maar nog steeds blijven de toeristen weg.

Nu hoeven reizigers uit alle EU-landen, Noorwegen, Zwitserland en de Verenigde Staten, vanaf 1 augustus geen visum van 31 euro meer te kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739