vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Meer Nederlandse reizigers sluiten een vliegticketgarantie verzekering af

vliegticketgarantie verzekering

Meer Nederlandse reizigers sluiten een vliegticketgarantie verzekering af

Sinds de economische crisis sluit 25% van de Nederlandse reizigers een vliegticketgarantie af, zo blijkt uit boekingsgegevens van CheapTickets.nl.

Financiële risico’s

Dit om onaangename verrassingen te voorkomen bij het boeken van hun vliegticket. Vooral jongeren dekken zich in tegen allerlei financiële risico’s, zoals het faillissement van een vliegmaatschappij. Vliegticketgaranties worden dan ook het meest afgenomen door boekers tot 35 jaar en vooral bij vluchten met prijsvechters en ‘wankele, faillissementsgevoelige’ maatschappijen.

Jongeren

“Dat vooral jongeren meer financiële zekerheid willen, is niet zo vreemd”, zegt een woordvoerder van de vliegticketbroker. “Zij hebben vaak een kleiner budget en reizen relatief gezien het meest met low cost-maatschappijen. De gevolgen van een failliete maatschappij, die hiervoor zelf niet is verzekerd, zijn vaak groter voor deze doelgroep. Niet verwonderlijk dat ze het geld dat ze in een (vakantie)vlucht steken, voor de volle honderd procent gegarandeerd willen hebben. Voor een paar euro per boeking krijgen ze die garantie, mits deze uiteraard valt binnen de gestelde voorwaarden van de verzekering.”

Afsluiten reisverzekeringen belangrijk

De vliegticketgarantie kan afzonderlijk of naast een reis- en annuleringsverzekering worden afgesloten. Cheaptickets: “Wij stimuleren het afsluiten van verzekeringen bij boekingen van vliegtickets. Je kunt maar beter zo min mogelijk risico lopen als het gaat om je vakantie. En dat zeggen we niet voor niets. Zo zijn er de laatste jaren een aantal luchtvaartmaatschappijen in financiële problemen gekomen en zijn er ook enkele failliet gegaan, waaronder Malev en Spanair.

Met een vliegticketgarantie krijgt de klant het geld van zijn geboekte ticket (tot een maximum ticketprijs van € 2.000) terug bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij. Maar ook een annuleringsverzekering en een goede reisverzekering (verzekering tegen beschadiging, diefstal en verlies van bagage) zijn absolute aanraders voor een onbezorgde vakantie. ”


Reisverzekeringblog tip: Ga je met het vliegtuig, de trein, bus of de boot op vakantie? Sluit dan hier een Ticket Annuleringsverzekering af. Met de Ticket Annuleringsverzekering ben je verzekerd tegen de annuleringskosten van je ticket, mocht je de reis noodgedwongen moeten annuleren. Meer informatie: Ticket Annuleringsverzekering


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739