vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse toerist gewond bij aardbeving Turkse kust

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen De aardbeving van gisteren in de Egeïsche Zee bij de Griekse Dodekanesos Eilanden en het zuidwesten van Turkije, blijkt vooral de Turkse badplaats Fethiye hard getroffen te hebben.

Nederlandse toerist gewond

Bij de zware beving voor de kust van Turkije zijn zondagnamiddag 57 mensen gewond geraakt, waaronder een Nederlander. De beving had een kracht van bijna 6 op de schaal van Richter. De meeste gewonden, 52, vielen in de Turkse badstad Fethiye. In nabijgelegen stadjes vielen nog vijf gewonden, zo melden Turkse persbureaus. Het epicentrum van de beving lag volgens de Griekse autoriteiten op 70 kilometer ten oosten van het eiland Rhodos.

De gewonde Nederlandse toerist zal vandaag door de alarmcentrale gerepatrieerd worden.

Aardbevingen

Fethiye ligt in het zuidwesten van Turkije en is vooral geliefd bij Noord-Europeanen waaronder Nederlanders en Britten. Het oosten van Turkije werd in oktober en november vorig jaar getroffen door diverse aardbevingen, waardoor honderden mensen omkwamen en duizenden mensen gewond raakten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739