vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Nederlandse toerist vindt Griekse bevolking het aardigst

griekenland

Griekenland

Nederlanders op vakantie vinden de Griekse bevolking het aardigst. We waarderen de bewoners van Griekenland het meest als het gaat om gastvrijheid. Dit blijkt uit onderzoek van vakantiesite Zoover onder ruim 2000 Europese vakantiegangers.

Ook Duitsers en Oostenrijkers doen het goed bij de Nederlandse toerist als het gaat om vriendelijkheid. Egyptenaren, Zwitsers en Fransen scoren niet zo hoog en zijn minder populair bij Nederlanders.

Omgekeerd zijn Europese vakantiegangers zeer te spreken over de gastvrijheid van de Nederlandse bevolking. Internationaal staan we dan ook op de tweede plaats, net achter de Grieken.

Nederlanders vinden zichzelf meest gastvrij

Opvallend is dat de we onszelf als meest gastvrije land bestempelen. 22% van de Nederlanders is overtuigd dat de Nederlander het vriendelijkst is voor toeristen. De Oostenrijkers zijn met 53% het meest enthousiast over zichzelf.

Een vakantie in eigen land zou daarom voor de meeste vakantiegangers in Europa ideaal zijn. Engelsen zijn het meest positief over ons, 23% van hen bestempelt ons als meest gastvrije bevolking van Europa.

Op de Europese ranglijst vinden we de Nederlanders terug op de tweede plaats. Gemiddeld zegt 15,1% van de buitenlandse respondenten dat Nederlanders het meest vriendelijke volk zijn van Europa.

Grieken vriendelijk

Europese vakantiegangers vinden de Grieken het meest vriendelijk (15,3%). Ook Italianen (11,6%), Oostenrijkers (10,9%) en Duitsers (10,5%) vallen goed in de smaak. Egyptenaren (2,9%) en Engelsen (3,1%) worden minder goed gewaardeerd in hun gastvrijheid, zij sluiten de ranglijst af.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739