vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Geen heuptas en hagelslag voor Nederlandse vakantiegangers

De Nederlandse zomervakanties zijn alweer gestart en de meeste voorbereidingen zijn getroffen. Maar hoe voorbereid zijn Nederlanders en wat nemen ze mee? Bijna iedereen is wel bekend met het clichébeeld van de Nederlandse toerist met afritsbroek, de heuptas en een koffer vol Hollandse kaas, drop en hagelslag.

Maar onderzoek van MasterCard toont aan dat clichés niet altijd kloppen: we nemen helemaal niet massaal ons eigen hoofdkussen en beleg mee, maar storten ons juist in het avontuur en dompelen onszelf onder in de lokale cultuur. Ruim 70% van de ondervraagde vakantiegangers geeft aan dat ze zich het liefst laten verrassen op vakantie.

Behalve wanneer het op geld aankomt natuurlijk! Want hoewel men ook in het buitenland altijd kan rekenen op de betaalpas, neemt 77% van de respondenten toch extra cash mee. En dat terwijl 98% aangeeft helemaal niet bang te zijn dat betalen met de betaalpas niet lukt op vakantie.

Internet groter gemis dan familie & vrienden

Dat we onze vertrouwde spullen thuislaten, betekent niet dat we ze niet missen. Op nummer één van vertrouwde zaken waar we naar verlangen in het buitenland? Een goede internetverbinding! 79% zegt de toegang tot de digitale snelweg te missen. Niet ver daarna komen het eigen bed (78%) en vrienden en familie (69%). We kunnen in ieder geval wel even zonder onze buren, dropjes en de krant: respectievelijk 84%, 82% en 80% zegt deze drie zaken helemaal niet te missen.

Hetzelfde vertrouwde betaalgemak als thuis

Waar Nederlanders in eigen land heel zorgeloos betalen met een betaalpas, zijn ze daar op vakantie nog onzeker over. Ongeveer 32% geeft dan aan ook bij aankomst op de vakantiebestemming een grote hoeveelheid cash te pinnen. Dat is nergens voor nodig, want met de Maestro betaalpas kan je als Nederlander bij meer dan 15 miljoen winkels terecht, overal ter wereld. Als je binnen de Eurozone blijft, is betalen met je pas ook nog eens gratis. Reis je buiten de Eurozone? Dan is betalen met je betaalpassen goedkoper dan omwisselen naar vreemde valuta.

Mannen vs. vrouwen

Het vertrouwen in de betaalpassen lijkt bij mannen groter te zijn dan bij vrouwen. Waar vrouwen nog net iets vaker in één keer veel geld pinnen (36% vs. 28%), zwaaien mannen juist liever met hun creditcard (30% vs. 20%). Daarnaast hebben vrouwen meer moeite met het moeten missen van hun eigen hoofdkussen (65% vs. 48%) en maken mannen een groter probleem van files en vertragingen onderweg (58% vs. 40%). Gelukkig zijn we het ook vaak met elkaar eens, want zowel mannen als vrouwen passen hun eetgewoonten aan en kijken minder televisie tijdens de vakantie in het buitenland.

Ook tussen Noord- en Zuid-Nederland blijken nog verschillen te zitten. Zo nemen reizigers uit Noord-Nederland minder vaak hun creditcard mee op vakantie, vinden ze het gemiddeld vervelender om teveel geld uit te geven en maken ze zich meer zorgen om het verloop van de reis. Mensen uit Zuid-Nederland nemen juist minder cash mee en ergeren zich meer aan huilende baby’s in het vliegtuig.

infographicnederlandsevakantiegewoontes

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739