vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse vakantiemarkt groeit niet meer

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten De totale vakantiebestedingen van Nederlanders voor het derde achtereenvolgende jaar gestabiliseerd. Daarmee is de groei van de Nederlandse vakantiemarkt ten einde.

Bijna 82% van de Nederlanders is in 2011 één of meerdere keren op vakantie geweest.

36 miljoen vakanties

In totaal werden ruim 36 miljoen vakanties ondernomen in binnen- of buitenland. De bestedingen aan vakanties bedroegen in totaal zo’n 15 miljard euro. Voor het derde jaar op rij laat de vakantiemarkt daarmee een stabilisatie zien. Dit blijkt uit de jaarresultaten van het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) van NBTC-NIPO Research.

Duitsland populair

Het aantal buitenlandse vakanties groeide het afgelopen jaar licht (+1%). In totaal werden er zo’n 18,6 miljoen vakanties naar het buitenland ondernomen, een stijging van ruim 100.000 vakanties. Net als vorig jaar voert Duitsland de top tien van buitenlandse vakantiebestemmingen aan. Zo’n 3,3 miljoen vakanties werden bij onze oosterburen doorgebracht, wat een stijging betekent van 3% ten opzichte van 2010. Frankrijk, dat op de tweede plaats staat, zag het aantal vakanties eveneens met 3% stijgen naar 3 miljoen vakanties.

Spanje in trek

Het Middellandse Zeegebied stond het afgelopen jaar – mede door het slechte zomerweer in eigen land – wat meer in de belangstelling. Met name Spanje was in trek (+13%) en ook Turkije liet een lichte plus zien (+3%). Dalingen waren er echter ook in het Middellandse Zeegebied. In Egypte en Tunesië liep het aantal vakantiegangers fors terug door de politieke onrust (-20% en -40%). In het door financiële problemen geplaagde Griekenland daalde het aantal vakanties met 5%.

Slecht zomerweer Nederland

Het aantal binnenlandse vakanties stabiliseerde in 2011 op 17,7 miljoen vakanties. Het voorjaar liet nog een flinke plus zien (+8%) door laat vallende feestdagen en mooi weer. Het slechte weer in de zomer zorgde echter voor een daling van het aantal zomervakanties in eigen land (-6%). De Noordzeebadplaatsen waren evenals voorgaande jaren de populairste vakantieregio in eigen land met 2,1 miljoen vakanties. Een flinke groei was er het afgelopen jaar voor de Friese, Groningse en Drentse zandgronden (+11%) en Zuid-Limburg (+10%). Op de Wadden (-8%) en in het Deltagebied (-19%) werden daarentegen minder vakanties doorgebracht.

Vakantiebestedingen al drie jaar stabiel

In totaal hebben Nederlanders in 2011 ruim 15 miljard euro aan vakanties uitgegeven, waarvan zo’n 12,4 miljard in het buitenland en 2,8 miljard in eigen land. Ten opzichte van 2010 zijn ook de totale vakantiebestedingen voor het derde achtereenvolgende jaar gestabiliseerd.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739