vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Nederlanders komen in aanmerking voor nieuw gezamenlijk toeristenvisum voor Qatar en Oman

Gezamenlijk toeristenvisum voor Qatar en Oman

Gezamenlijk toeristenvisum voor Qatar en Oman

Er is een een nieuw gezamenlijk toeristenvisum voor Qatar en Oman om zo het toerisme naar beide landen te stimuleren en om de uitwisseling van toeristen te vergemakkelijken. Door het uitgeven van een gezamenlijk toeristenvisum kunnen reizigers uit 33 landen, waaronder Nederland, eenvoudig vanuit Qatar naar Oman of andersom reizen.

Een reiziger met een toeristenvisum voor Oman, kan met hetzelfde visum ook rechtstreeks naar Qatar. Daar zijn geen verder kosten aan verbonden.

Het gezamenlijk visum is gratis. Wel moet je de normale visum leges betalen die geldt voor één van beide landen. Voor het sultanaat Oman is dat een bedrag van OMR 20 (45 Euro) of QR 100 (25 Euro) indien afgegeven vanuit Qatar. Het gezamenlijke visum is geldig gedurende een maand vanaf de datum van afgifte. De houder van het visum moet het land binnenkomen vóór de vervaldatum.

Het gezamenlijke toeristenvisum tussen Qatar en het Sultanaat Oman biedt reizigers uit 33 landen de mogelijkheid om dit visum aan te vragen. Het gaat om: de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, IJsland, Ierland, Italië, Canada, Australië, Japan, België, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Monaco, Vaticaanstad, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, San Marino, Liechtenstein, Brunei Darussalam, Singapore, Maleisië, Hongkong, Nieuw-Zeeland, Andorra en Zuid-Korea.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739