vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nieuw Zeeland stelt Electronic Travel Authority verplicht per 1 oktober 2019

Nieuw zeeland stelt electronic travel authority verplicht per 1 oktober 2019 Vanaf 1 oktober 2019 moeten bezoekers en transitpassagiers uit Nederland beschikken over een NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) voordat ze naar Nieuw-Zeeland reizen.

De NZeTA is een reisautorisatie, een toestemming om naar Nieuw-Zeeland te mogen reizen. Deze nieuwe grensbeveiligingsmaatregel wordt door de Nieuw-Zeelandse overheid op 1 oktober 2019 ingevoerd. Een aantal nationaliteiten die in aanmerking komen om zonder visum naar Nieuw-Zeeland te reizen, moeten nu een NZeTA-reisautorisatie hebben voordat ze naar Nieuw-Zeeland reizen. Dit is van toepassing op reizigers uit Nederland.

De NZeTA is overigens geen visum en garandeert niet de toegang tot Nieuw-Zeeland. Bij aankomst in Nieuw-Zeeland moeten reizigers nog steeds aan alle bestaande toegangseisen voldoen, zoals een doorreissticket of retourticket bezitten, geen bedreiging voor de openbare orde en veiligheid vormen en in goede gezondheid verkeren.

De NZeTA is vergelijkbaar met soortgelijke systemen die worden gehanteerd door de VS (ESTA), Canada, Australië en andere landen. In 2021 zal er ook een Europees systeem voor reisinformatie en -autorisatie (European travel information and authorisation system – ETIAS) worden opgezet.

Wie heeft een NZeTA nodig?

Je bent verplicht om een ​​NZeTA aan te vragen voordat je naar Nieuw-Zeeland reist, als je:

  • Reist met een paspoort vanuit een land met visumvrijstelling voor Nieuw Zeeland
  • Een permanente inwoner van Australië bent
  • Een cruisepassagier bent, ongeacht de nationaliteit

Hebben reizigers uit Nederland een NZeTA nodig?

Ja, Nederland is een land met visumvrijstelling voor Nieuw Zeeland en daarom hebben bezoekers en doorreispassagiers uit Nederland een NZeTA nodig voordat ze naar Nieuw-Zeeland reizen.

Wie heeft geen NZeTA nodig?

Reizigers met de Nieuw-Zeelandse en/of Australische nationaliteit en reizigers die in het bezit zijn van een geldig Nieuw-Zeelands visum, hebben geen NZeTA nodig.

International Visitor Conservation and Tourism Levy

De International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) is een manier voor de reiziger om rechtstreeks bij te dragen aan de toeristische infrastructuur die zij gebruiken en om de natuurlijke omgeving te helpen beschermen in Nieuw-Zeeland. De meeste bezoekers moeten ook de IVL betalen. Dit wordt betaald op hetzelfde moment dat u uw NZeTA aanvraagt.

Wat zijn de kosten voor de NZeTA en IVL?

  • NZ$ 9,- voor NZeTA-aanvragen via de mobiele app.
  • NZ$ 12,- voor NZeTA-aanvragen met een formulier op de website.
  • De IVL kost NZ$ 35,- voor elke persoon die naar Nieuw-Zeeland reist en wordt in dezelfde transactie als de NZeTA in rekening gebracht.

Waar vindt je meer informatie?

Voor meer information over de NzeTA en IVL en informatie over het aanvraagproces klik hier

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739