vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

NKBV waarschuwt: Off-piste skiën in de Alpen levensgevaarlijk

De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) waarschuwt wintersporters voor levensgevaarlijke situaties in de Alpen. De opbouw van de onderste lagen van het sneeuwdek in grote delen van de Alpen is op dit moment erg onstabiel en zorgt voor verhoogd lawinegevaar. Daarbij verschilt het sneeuwdek sterk van plek tot plek.

Wallis en Graubunden

De NKBV plaatste eerder al korte berichten op de Facebook pagina en via twitter, maar het gevaar is nog niet geweken. Vooral in delen van Wallis en Graubunden is de situatie onberekenbaar.

Ondanks deze gevaarlijke situatie is het lawinegevaar slechts (een hoge) 3 op de schaal van 5. Wintersporters zouden hierdoor kunnen denken dat het allemaal wel meevalt, maar dat is niet zo. Zo zijn er bijvoorbeeld in Zwitserland sinds Kerst al 11 dodelijke slachtoffers gevallen door lawines.

Wees voorzichtig

Check en dubbelcheck daarom voor je ergens off-piste gaat. Stel jezelf defensief op en plan je route over minder steile hellingen dan je normaal gesproken zou doen bij deze mate van lawinegevaar. Of wacht tot het sneeuwdek gesetteld is en het wel veilig is om off-piste te gaan. De winter duurt nog lang.

Bron: NKBV

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739