vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

OHRA geen transparante reisverzekeraar?

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? In mijn laatste column ‘Reisverzekeraars doe je huiswerk’ schreef ik over het feit dat het zelfs voor specialisten, lastig is om voorwaarden van verzekeraars te vergelijken. Wat je in ieder geval niet wilt, is fouten maken.

Om dat te voorkomen betrekken wij zoveel mogelijk de reisverzekeraars bij onze onderzoeken. Immers zij kennen de eigen reisverzekeringsproducten en voorwaarden het beste. Daarnaast vinden wij dat ook belangrijk in het kader van objectiviteit en onafhankelijkheid van ReisverzekeringBlog.nl

Voor een nieuw onderzoek hebben wij meerdere reisverzekeraars, waaronder ook OHRA aangeschreven. We kregen een beleefd e-mailtje terug met de mededeling dat OHRA niet wenst mee te werken aan het onderzoek. De reden:

“Jaarlijks ontvangen wij van verschillende partijen diverse verzoeken om deel te nemen aan een onderzoek. Wij hebben gemerkt dat het onmogelijk is om alle uitnodigingen/verzoeken te beantwoorden. Helaas zullen wij daarom uw uitnodiging om deel te nemen moeten afslaan.”

Dit soort reacties roept veel vraagtekens op. Waarom zou je niet willen meewerken? Heb je wat te verbergen? Het argument geen tijd of geen zin vind ik een soort minachting naar consumenten.

Verzekeraars wordt vaak verweten niet transparant te zijn. Het zijn grote logge organisaties die zich verschuilen achter kleine lettertjes in grote gebouwen. De bekende clichés die zeker niet altijd terecht zijn. Het meewerken aan consumentenonderzoeken kan het imago van reisverzekeraars verbeteren. Het zorgt voor transparantie.

Die vlieger gaat dus niet op voor OHRA. Persoonlijk zou ik me twee keer bedenken alvorens mijn reisverzekering daar onder te brengen. Dan kies ik bij voorkeur een verzekeraar die wel meewerkt aan onderzoeken, die als doel hebben consumenten beter te informeren.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 7 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739