vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Ongevaldekking reisverzekering vaak ongunstig voor ouderen

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten De ongevallendekking op een reisverzekering keert opvallend minder uit bij ouderen. Bijna 60% van de reisverzekeraars hanteren deze, voor ouderen ongunstige, polisvoorwaarden, zo meldt de Verzekeringssite.

Ook bij jongeren zijn opvallende verschillen. “De ongevallendekking van de reisverzekering maakt geen verschil in premie bij verschillende leeftijdsgroepen, maar wel in uitkering. Soms verhogen verzekeraars voor ouderen en jongeren de premie, maar reisverzekeraars hebben voor deze minder transparante vorm gekozen”, aldus een woordvoerder.

Zilveren Kruis Achmea ongunstig voor ouderen

Wanneer iemand van 70 jaar of ouder overlijdt op vakantie, keert 57 procent van de reisverzekeraars niet hetzelfde bedrag uit als aan de groep van 18 t/m 69 jaar. Zo vergoedt Zilveren Kruis Achmea aan ouderen 2.250 euro bij overlijden. Terwijl Zilveren Kruis Achmea aan de groep 18 tot en met 69 jaar 10.000 euro uitkeert. Bij blijvende invaliditeit vergoedt Zilveren Kruis Achmea ook maar 2.250 euro aan ouderen boven de 70 jaar (18 tot en met 69 jaar ontvangen 45.000 euro).

Europeesche maakt geen onderscheid

Sommige verzekeraars bijvoorbeeld Europeesche en ANWB maken geen onderscheid in leeftijd. Hierdoor kunnen ouderen boven de 70 jaar die blijvend letsel oplopen bij deze verzekeraars een bedrag van 75.000 euro krijgen. Dat is 33 keer zoveel als de laagste uitkering van 2.250 euro.

Jongeren

Bij het overlijden van iemand onder de 18 maakt ook 57 procent van de reisverzekeraars onderscheid in leeftijd bij de uitkering. De uitkering verschilt per verzekeringsmaatschappij en kan zowel lager als hoger zijn dan de uitkering aan 18 tot en met 69 jarigen. Zo vergoedt een verzekeraar 2.250 euro bij overlijden, terwijl de ander ruim 10 keer zoveel uitkeert.

Bovendien is bij de vergoeding voor jongeren, die op vakantie blijvend letsel oplopen iets opvallends aan de hand. Zo vergoedt een aantal verzekeraars, zoals Delta Lloyd aan jongeren 1,5 keer zoveel dan aan de groep 18 t/m 69 jaar. Delta Lloyd, Ohra en Premio keren aan 18 t/m 69 jarigen 75.000 euro uit en aan jongeren 112.500 euro. Terwijl De Goudse Verzekeringen ook hier onderscheid maakt en aan jongeren maar 3.500 euro uitkeert.

Ongevallendekking reisverzekering

Een reisverzekering bestaat uit meerdere onderdelen, die soms optioneel af te sluiten zijn. Consumenten kunnen bijvoorbeeld kiezen uit medische kosten, pechhulp, wintersport en een ongevallendekking. De ongevallendekking keert een vast bedrag uit bij overlijden op vakantie. Ook bij blijvende invaliditeit keert de reisverzekeraar met ongevallendekking een geldbedrag uit, maar dit kan een percentage zijn. Het percentage hangt weer af van de mate van (blijvende) invaliditeit.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739