vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Dossier: Online afsluiten van een reisverzekering, veilig of toch niet?

Online een reisverzekering afsluiten is gemakkelijk, maar is het ook veilig? Volgens onderzoek van Reisverzekering Blog niet in alle gevallen.

Steeds meer consumenten gebruiken het internet voor het afsluiten van een reisverzekering. Het online afsluiten biedt dan ook de nodige voordelen zoals snelheid en gemak. Zijn er ook nadelen aan verbonden? Ongetwijfeld. Je krijgt geen advies van een deskundige dus je zult zelf je dekking en modules moeten bepalen. Een ander mogelijk nadeel is dat je persoons- en financiële gegevens moet invullen op de website van de reisverzekeraar of tussenpersoon. Dat hoeft geen nadeel te zijn als er zorgvuldig en veilig met je gegevens wordt omgegaan. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is dat ook zo? Reisverzekeringblog.nl heeft het voor jou onderzocht.

Reisverzekering afsluiten: persoons- en financiële informatie invullen
Op de website van een reisverzekeraar of tussenpersoon kan je zelf eenvoudig de premie berekenen van je reisverzekering. Als de premie akkoord is ga je verder met het definitief afsluiten van de reisverzekering. In dat geval worden er persoons- en adresgegevens gevraagd. Als laatste vul je een aantal financiële gegevens in. In veel gevallen is er namelijk sprake van een machtiging voor automatische incasso bij afsluiten van een reisverzekering.

Welke risico’s loop je?
Nadat je alle gevraagde gegevens hebt ingevuld wordt de aanvraag via de website naar de verzekeraar gezonden. Simpel en snel. Maar wat als jouw gegevens in handen komen van hackers of andere kwaadwillenden? Zij hebben dan inzicht in je persoons- en financiële gegevens. Daarnaast is het niet prettig als onbevoegden weten wanneer je op vakantie gaat en je huis onbewoond achterblijft. Want bij het afsluiten van kortlopende reisverzekering geef je inzage in dit soort gegevens.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739