vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Onlusten Groot Brittannië en de gevolgen voor je reisverzekering

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Reisverzekeraar Unigarant heeft veelgestelde vragen en antwoorden, naar aanleiding van de onlusten Groot Brittannië, op een rijtje gezet. 

Annuleringsverzekering

Ik ben van plan om op vakantie te gaan naar Groot-Brittannië. Nu lees ik over al die onlusten daar en ben ik voornemens mijn vakantie af te zeggen. Vallen de kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?

Dit is geen gedekte annuleringsreden conform de voorwaarden van je annuleringsverzekering. De annuleringskosten zijn dus niet verzekerd.

Voor een rondreis heb ik de samengestelde reisclausule afgesloten. Door de onlusten kan ik Groot Brittannië niet aandoen, maar ga ik direct door naar mijn volgende bestemming of ik verblijf langer op de huidige bestemming. Heb ik recht op een vergoeding o.b.v. deze verzekering?

De kosten voor het niet-genoten deel van de reis zijn verzekerd. Ook zijn de kosten voor het langer op de vakantiebestemming blijven verzekerd, voor zover hiermee annulering van de volledige reis wordt voorkomen.

Reisverzekering

Ik ben in Groot-Brittannië maar door de onlusten is mijn vlucht vertraagd of gaat niet door. Nu moet ik extra kosten voor o.a. verblijf maken. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering? 

“oude” polisvoorwaarden¹

Op basis van uw reisverzekering heb je recht op vergoeding van extra kosten voor vervoer-, verblijfs- en telefoonkosten. De vergoeding voor extra vervoer- en verblijfskosten is € 45,- per persoon per dag met een maximum van € 450,- per reisgezelschap. De maximum vergoeding voor telefoonkosten voor gesprekken met derden (anders dan de ANWB Alarmcentrale) bedraagt € 100,-

 “nieuwe” polisvoorwaarden²

Op basis van uw reisverzekering heb je recht op vergoeding van extra kosten voor vervoer-, verblijfs- en telefoonkosten. De vergoeding voor extra vervoer- en verblijfskosten is maximaal € 75,- per persoon per dag met een maximum van € 600,- per reisgezelschap. De maximum vergoeding voor telefoonkosten voor gesprekken met derden (anders dan de ANWB Alarmcentrale) bedraagt € 150,-.

¹ Polisvoorwaarden van de Doorlopende Reisverzekeringen (los) afgesloten voor 1 mei 2011 welke na 1 mei nog niet zijn verlengd en de Doorlopende Reisverzekeringen in ’t Huis en Reispakket.

² Polisvoorwaarden van de Doorlopende Reisverzekeringen (los) afgesloten na 1 mei 2011 of afgesloten voor 1 mei 2011 welke na 1 mei inmiddels zijn verlengd.

Omboekgarantieverzekering

Ik heb een vakantie naar Groot-Brittannië geboekt maar i.v.m. de onlusten wil ik deze graag omboeken. Vallen de kosten hiervan onder de dekking van mijn Omboekgarantie-verzekering?

Je kunt jouw vakantie kosteloos omboeken, conform de gebruikelijke voorwaarden.

Tot wanneer is het mogelijk om een Omboekgarantieverzekering voor mijn reis te sluiten?

De Omboekgarantieverzekering kan gewoon gesloten worden, maar voor verzekeringen gesloten na 9 augustus behoren de onlusten in Engeland niet meer tot de gebeurtenissen waarop de Omboekgarantieverzekering van toepassing is.

Vliegticketverzekering

De Vliegticketverzekering is een annuleringsverzekering voor losse tickets (die geen onderdeel uitmaken van een pakketreis). Deze verzekering keert een bedrag uit op het moment dat een lijnvluchtmaatschappij failliet gaat en hierdoor een lijnvlucht geannuleerd wordt. Deze verzekering biedt voor deze specifieke situatie geen dekking.

Premierestitutie

Mijn reis naar Groot-Brittannië is geannuleerd, krijg ik nu mijn premie terug van mijn annulerings- en/of reisverzekering?

Op de Annuleringsverzekering is dit niet mogelijk. Op de Reisverzekering is premierestitutie wel mogelijk.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739