vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Ontvoerde Nederlandse toerist in de Filipijnen nog spoorloos

Ondanks de inzet van honderden Filipijnse mariniers, is er nog geen spoor van de ontvoerde Nederlandse toerist en vogellaar Ewold Horn.

Een gids echter, slaagde erin te ontsnappen uit de handen van de ontvoerders. In een interview met de ‘Associated Press’ zei Ivan Sarenas dat hij vreesde te sterven als hij niet zou vluchten.

Reisgezelschap

De Nederlandse ‘vogelaar’ maakte deel uit van een klein reisgezelschap waaronder een Zwitserse toerist en werd een aantal dagen geleden, door gewapende mannen overmeestert op een Filipijns eiland dat behoort tot de Tawi Tawi-archipel. Deze ligt niet ver van het Maleisische deel van het eiland Borneo.

De 52-jarige Ewal werd vergezeld door de 47-jarige Zwitser. De twee mannen waren in het kustdorp Parangan, bij de stad Panglima Sugala, wilde vogels aan het fotograferen, toen ze door vijf gewapende mannen werden meegesleurd naar een boot.

Negatief reisadvies

Ondanks een negatief reisadvies van verschillende buitenlandse ambassades, waaronder de Nederlandse ambassade in Manilla, en de waarschuwing het gebied te mijden, gingen de vogelaars toch het gebied in zonder beveiliging. Wel reisde er een gids en een politieman met hen mee, maar die was ongewapend en kon niets inbrengen toen de gewapende ontvoerders het bootje van Horn en Vinciguerra enterden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *