vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Oostenrijk start wintersportseizoen

Met een nieuwe mediacampagne en verrassende samenwerkingen hoopt het Oostenrijks Toeristenburo deze winter meer Nederlanders naar de Oostenrijkse sneeuw te trekken.

Minder Nederlandse wintersporters naar Oostenrijk

Afgelopen winter brachten 962.000 Nederlanders hun wintersportvakantie door in Oostenrijk. Dat komt neer op een daling van 1,4 procent ten opzichte van de winter van 2011-2012. Het aantal overnachtingen lag met 5,49 miljoen 1,9 procent lager dan in de voorgaande winter.

Ondanks die daling weet Oostenrijk nog steeds haar marktaandeel onder Nederlandse wintersporters stabiel te houden op 55 procent. Frankrijk en Duitsland volgen als wintersportbestemming voor Nederlanders op grote afstand. Op termijn hoopt Oostenrijk het aantal Nederlandse wintersporters in Oostenrijk te laten groeien naar de magische grens van 1 miljoen.


Reisverzekeringblog.nl tip: Sluit altijd een reisverzekering af met wintersportdekking. Dan is niet alleen jouw ski-uitrusting en skipas verzekerd, maar ben je ook gedekt tegen kosten wanneer je gered moet worden van een berghelling of met een banaan van de piste naar het dal moet worden vervoerd. Lees hier meer over een wintersport reisverzekering.


Veiligheid Oostenrijkse skigebieden

Oostenrijkers denken dit jaar een winter vol hoogtepunten te kunnen bieden. Zo hebben de skiliftmaatschappijen samen een half miljard euro geïnvesteerd om de kwaliteit en de veiligheid van de infrastructuur in de skigebieden te kunnen verbeteren. De helft van dat bedrag is uitgegeven in Tirol, traditioneel bij Nederlanders de voornaamste skibestemming in Oostenrijk. Verder willen de Oostenrijkers onder de noemers Ski Easy en Ski Again met aantrekkelijke arrangementen en korte cursussen twee nieuwe doelgroepen aanboren.

Het Ski Easy-programma richt zich op mensen die nog nooit geskied hebben, terwijl het Ski Again-programma mensen die vroeger wel geskied hebben moet verleiden om opnieuw op wintersport te gaan.

Die winterse hoogtepunten worden de komende maanden op diverse manieren onder de aandacht gebracht van het Nederlandse wintersportpubliek.

Video wintersport Oostenrijk Kristallhütte, Kaltenbach, Tirol

Bekijk de video hieronder:

[youtube]https://youtu.be/vk4-xX8AAWA[/youtube]

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739