vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Oudere reiziger belangrijk voor vakantiebestedingen

De vakantiemarkt voor 55-plusssers is 'booming'.

De vakantiemarkt voor 55-plusssers is ‘booming’.

De vakantiemarkt voor 55-plusssers is ‘booming’. Over 7 jaar komt bijna 40 procent van alle vakantiebestedingen van 55-plussers, zo blijkt uit het Vakantietrendrapport van NBTC-NIPO Research.

Vakantie voor iedereen bereikbaar

De consumentenmarkt voor reizen en vakanties heeft de afgelopen decennia een ware metamorfose ondergaan. Was het in de jaren vijftig nog iets exclusiefs voor de happy few; anno 2013 is op vakantie gaan bereikbaar voor het overgrote deel van de Nederlanders. De vakantiemarkt is uitgegroeid tot een sector met een groot economisch, maatschappelijk en individueel belang.

Hoewel het aantal vakanties en de bijbehorende bestedingen door de huidige crisis licht zijn gedaald, is NBTC-NIPO Research er van overtuigd dat het aantal vakanties in de toekomst weer verder zal gaan groeien.

Stijging aantal 55-plussers

Uit het onderzoek blijkt verder dat over 7 jaar bijna 40 procent van alle vakantiebestedingen van 55-plussers komt. De oorzaak is dat het aandeel aandeel 55-plussers stijgt. Zowel in het totaal aantal vakanties (30 procent in 2012 naar 34 procent in 2020) als in wat de senioren aan die vakanties uitgeven, van 32 procent in 2012 naar 37 procent in 2020.

Volgens de onderzoekers gaan de senioren gemiddeld vaker op vakantie dan jongere vakantiegangers, gemiddeld 3,2 keer tegenover 2,8 keer. Voordeel voor de branche is dat senioren meer gespreid op vakantie gaan. Daarnaast besteden 55-plussers gemiddeld meer per vakantie omdat ze, in vergelijking met jongere vakantiegangers, vaker en korter op vakantie gaan.

Ook de lange reis is bij de 55-plussers populair, net als de op natuur gerichte vakanties en stedenreizen. De groep tot en met 54 jaar heeft een voorkeur voor relax- en strandvakanties.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739