vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Overzichtskaart voor winterbanden en sneeuwkettingen

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten De kerstvakantie is in aantocht en de eerste sneeuw in de Alpen is gevallen. Over een paar dagen gaat een groot aantal Nederlanders weer op wintersport. Als het goed is met een auto op winterbanden, maar zijn er ook sneeuwkettingen aan boord?

BOVAG heeft op haar website een handige overzichtskaart met de wettelijke regels rond winterbanden en sneeuwkettingen in Europa.

Op de kaart is te zien welke regels er gelden voor winterbanden in de verschillende Europese landen. Want in België gelden bijvoorbeeld andere regels dan in Frankrijk of Oostenrijk. En wie op wintersport gaat in Oostenrijk is verplicht een set sneeuwkettingen aan boord te hebben. In veel andere landen zijn sneeuwkettingen bovendien verplicht als er een bord langs de weg staat.

Winterbanden advies

De keuze van de juiste winterbanden en sneeuwkettingen is specialistenwerk. Bij winterbanden moet behalve de juiste maat ook gekozen worden voor de juiste snelheidscodering van de band. Sneeuwkettingen moeten ook de juiste maat hebben en bovendien kunnen niet op alle soorten (lichtmetalen) wielen zonder meer sneeuwkettingen gemonteerd worden.

Meer informatie: www.bovag.nl/winterbanden

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739