vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Parijs en New York populairste zakenreisbestemmingen

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Parijs heeft de plaats van London overgenomen als meest populaire zakenreisbestemming, blijkt uit een onderzoek van BCD Travel over 2010. Voor de bestemmingen buiten Europa blijft New York op nummer 1 staan, gevolgd door Singapore en Dubai.

Verder is gebleken dat steeds meer zakenreizigers de trein als vervoermiddel kiezen naar zowel Parijs als London. Andere belangrijke zakenreisbestemmingen zijn München, Frankfurt, Zürich, Madrid, Geneve, Wenen, Kopenhagen en Rome.

“De twee topbestemmingen zijn uiteraard geen verrassing“, zegt Peter Buis, algemeen directeur van BCD Travel Southwest Europe. “Parijs en Londen zijn van oudsher zakencentra waarmee zakenmensen uit België, Nederland en Luxemburg zeer nauwe contacten hebben. Het feit dat beide steden ook erg snel en gemakkelijk per trein te bereiken zijn, maakt het onze zakenreizigers mogelijk om hun commerciële partners vaker persoonlijk te ontmoeten.“

Naast Parijs en Londen zijn de Duitse bestemmingen Frankfurt en München en het Zwitserse Zürich ook vaste waarden in de top 10. Opvallend is dat dit jaar ook die andere Zwitserse bestemming, Genève, de top 10 binnenkomt. Milaan en Barcelona zijn uit de top-10 verdwenen.

Buiten Europa

Wat betreft de reizen buiten Europa blijft New York de meest geliefde zakenstad voor Belgen, Nederlanders en Luxemburgers. De top 3 wordt, net als vorig jaar overigens, vervolledigd door Singapore en Dubai, waarbij Singapore flink aan belang wint. De andere favoriete bestemmingen buiten Europa zijn (in volgorde) Washington, Sjanghai, Peking, Chicago, Kinsjasa, Johannesburg en Houston.

Zakenreiziger vergeet reisverzekering

Uit een eerder uitgevoerd onderzoek blijkt dat bijna 60% van de zakenreizigers wel iets vergeet. Vooral het afsluiten van een reisverzekering, reserveren van een parkeerplek op de luchthaven en het aanvragen van een visum zijn zaken waar niet aan gedacht wordt. Ongeveer een vijfde van de Nederlandse zakenreizigers vergeet het afsluiten van een reisverzekering en/of annuleringsverzekering. Verder vergeten zakenreizigers vaak om het paspoort (13 procent) te verlengen, inentingen te halen (12 procent) en een visum aan te vragen (10 procent).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739