vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Partner of bezoek uit Thailand? Denk aan de verplichte reisverzekering!

Partner of bezoek uit thailand? denk aan de verplichte reisverzekering! Wanneer je vrienden of familie uit Thailand laat overkomen, moet je ook aan een reisverzekering denken.

Bij een visumaanvraag voor Nederland en andere Schengenlanden is een reisverzekering verplicht. Dit geldt ook wanneer je bijvoorbeeld een Thaise partner naar Nederland wilt halen voor een periode van maximaal drie maanden.

Een reisverzekering voor je Thaise gasten kan je hier snel en eenvoudig afsluiten. Over het hoe en wat inzake een reisverzekering en een visumaanvraag voor je Thaise bezoek, geven we in het onderstaande artikel een uitgebreide toelichting.

Visum Kort Verblijf

Een toeristenvisum heet een Visum Kort Verblijf (VKV). Met een VKV mogen je Thaise gasten maximaal 90 dagen in Nederland of een ander Schengenland verblijven. Een VKV wordt meestal een Schengenvisum of toeristenvisum genoemd.

Visumaanvraag voor Thai

Een aanvraag voor een Schengenvisum, kan worden gedaan bij de Nederlandse Ambassade in Bangkok (15 Soi Tonson, Ploenchit Road Lumpini, Pathumwan Bangkok – Thailand). De visumaanvraag moet door de aanvrager in persoon worden ingediend bij de Nederlandse ambassade in Bangkok. Om efficiency redenen kan dit uitsluitend op afspraak. Zie de website voor meer informatie: Nederlandse ambassade in Bangkok »

Visum eisen voor Thai

Iedereen die Nederland wil bezoeken van buiten het Schengengebied en daarvoor een visum aanvraagt, moet over voldoende financiële middelen beschikken. Dit houdt in dat een bezoeker € 55,- per dag uit moet kunnen geven. Wanneer een Thaise bezoeker voor 90 dagen naar Nederland komt moet hij of zij kunnen aantonen dat minimaal € 4.950,- kan worden uitgeven. Indien een Thai zelf onvoldoende financiële middelen heeft, kan iemand in Nederland garant staan voor zijn of haar Thaise gast.

Garantstelling voor Thaise gast

Om garant te kunnen staan voor je Thaise gast, moet je het formulier ‘bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking’ invullen en ondertekenen. Daarna moet je het laten legaliseren door de gemeente waar je woont. Het formulier is te downloaden op de website van de IND. Er gelden tevens eisen voor de persoon die garant staat. Zo moet de garantsteller minstens het minimumloon verdienen.

Financiële consequenties

Wanneer je garant staat voor je Thaise bezoek heeft dat verregaande financiële consequenties. Je tekent namelijk dat je borg staat voor de betaling van de kosten van het verblijf, de medische verzorging en de repatriëring van je Thaise gast. Dit geldt zelfs voor een periode van 5 jaar of zoveel korter als het verblijf van het Thaise bezoek duurt.

Het maximale bedrag waar je voor garant staat is € 10.000 per jaar, voor zover deze kosten anders ten laste zouden komen van de Staat en/of openbare lichamen. De garantstelling eindigt pas als je Thaise gast het Schengengebied aantoonbaar heeft verlaten. Omdat de duur van de borgstelling 5 jaar kan bedragen, teken je in totaal voor een garantie van € 50.000,-

Reisverzekering voorwaarde visumaanvraag

Een belangrijke voorwaarde voor Thaise toeristen, om een visum te kunnen verkrijgen, is een reisverzekering. Bij de visumaanvraag moet de Thaise visumaanvrager kunnen aantonen dat er een reisverzekering is afgesloten. De geldigheid van deze reisverzekering moet gelijk zijn aan de gehele reisduur. Ook moet de reisverzekering geldig zijn in alle Schengenlanden. De belangrijkste rubrieken zijn repatriëringskosten en medische kosten. De reisverzekering moet medische kosten voor minimaal € 30.000,- dekken.

Reisverzekering ter bescherming garantsteller

Het is wellicht mogelijk dat je jouw Thaise gast een reisverzekering laat afsluiten in het Thailand. Een reden kan zijn dat het goedkoper is. Wij raden dit af om een aantal redenen. Door de garantstelling loop jij als garantsteller financieel risico. De reisverzekering is daardoor misschien wel belangrijker voor jezelf, dan voor je Thaise bezoek. Immers, indien er schade is (bijvoorbeeld een ziekenhuisopname) en de reisverzekeraar betaalt niet uit, draai je zelf voor de kosten op.

Wanneer je in Nederland een reisverzekering voor je Thaise bezoek afsluit, val je onder het Nederlandse recht en kun je verhaal halen bij een Nederlandse verzekeraar. Dat wordt een stuk lastiger als de verzekeraar in Thailand is gevestigd. Daar komt bij, dat een lagere premie bij een Thaise verzekeraar misschien ook wel problemen geeft bij schade. Het moet immers uit de lengte of de breedte.

Reisverzekering verplicht voor Thaise gasten

Omdat een reisverzekering verplicht is voor je visumaanvraag, is het goed de juiste keuze te maken. Heb je een vraag over reisverzekeringen voor Thai? Neem dan contact met ons op telefoon: 055-5400408

Afsluiten van een reisverzekering voor Thais bezoek

Je kunt zelf gemakkelijk een reisverzekering voor een visumaanvraag afsluiten. De premies voor deze reisverzekering zijn gunstig.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd

Dit moet je weten over een medische reisverzekering voor een visum

Wij hebben de belangrijkste feiten nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:

  • Moet jouw buitenlandse gast een Schengenvisum aanvragen, dan is een medische reisverzekering verplicht.
  • Jijzelf kunt een visum reisverzekering op deze website  afsluiten voor jouw buitenlandse gast en de premie betalen.
  • De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan een medische reisverzekering voor een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).
  • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag. Je ontvangt ook de polisvoorwaarden.
  • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de visumdatum anders blijkt te worden.
  • Als een visum is afgewezen en de polis is nog niet ingegaan, dan wordt de premie teruggestort en vervalt de verzekering.
  • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor medicijnen die men gebruikt.  Controles en een (ziekenhuis)bevalling van een buitenlandse verzekerde zijn daarom ook uitgesloten op deze reisverzekeringen.
  • De medische reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Schengenlanden.
  • Voor je de polis afsluit dien je het dekkingsoverzicht en de polisvoorwaarden te hebben gelezen, zodat je weet waar jouw gast wel of niet voor verzekerd is.

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor een visum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739