vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Peru waarschuwt toeristen: blijf weg bij stranden!

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers De overheidsinstanties in Peru raden inwoners en toeristen af om de stranden te bezoeken. Dat geldt ook voor de populaire kustgebieden bij de hoofdstad Lima.

Er zijn de laatste weken op deze stranden meer dan duizend doden dieren gevonden. Er spoelen dode vissen en dolfijnen aan, maar er liggen ook dode vogels op het strand, voornamelijk pelikanen.

Het ministerie van Volksgezondheid in Peru heeft nog geen idee wat de massale sterfte heeft veroorzaakt. Uit voorzorg worden burgers en toeristen opgeroepen weg te blijven van stranden. Het opruimen van de beesten gebeurt met speciale pakken, de dieren zijn mogelijk besmet met een virus.

Virusuitbraak

In het verleden hebben virusuitbraken vaker tot massale sterfte geleid van dolfijnen, onder meer in Mexico en de VS. Maar de doodsoorzaak van de pelikanen stelt de onderzoekers voor een raadsel.

Enkele wetenschappers vermoeden dat de vogels moeilijker aan eten kunnen komen door een verschuiving in de oceaanstromen. Daardoor zouden scholen ansjovis niet langer in het kustgebied van Peru voorkomen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739