vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Qatar schaft visumplicht af voor 80 landen, waaronder Nederland

De Golfstaat Qatar gaat bezoekers uit meer dan 80 landen toelaten zonder dat er eerst een visum moet worden aangevraagd. Een paspoort volstaat dan om naar het emiraat te reizen. Onder die landen valt ook Nederland.

Volgens de regering van de Golfstaat wordt Qatar daarmee het meest open land van de regio.

De belangrijkste reden voor de visumversoepeling is de aanloop naar het WK voetbal in 2022, daarnaast wil Qatar ook meer inkomsten uit het toerisme nu het land geboycot wordt door een aantal andere Arabische landen.

Toeristen uit België, Frankrijk, Duitsland en Nederland mogen zelfs 180 dagen in Qatar blijven. De toeristen uit andere landen zoals de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Japan, mogen 30 dagen blijven maar die kunnen wel een verlenging aanvragen.

De Golfstaat is genoodzaakt deze maatregelen te nemen omdat bijna de helft van alle bezoekers van het land uit andere Arabische landen kwamen. Door het boycot blijven die bezoekers weg en wil Qatar ter compensatie meer westerse toeristen ontvangen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739