vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Recordaantal toeristen naar Brazilië, ook meer Nederlanders

Recordaantal toeristen naar Brazilië, ook meer Nederlanders

Het internationale toerisme in Brazilië heeft een nieuw historisch record behaald in 2012. Uit cijfers van het Ministerie van Toerisme blijkt dat 5,7 miljoen buitenlandse toeristen het land hebben bezocht in 2012, een stijging van 4,5 procent in vergelijking met 2011.

Dit percentage ligt 20 procent hoger dan de wereldwijde gemiddelde groei van 3,8 procent dat door de WTO (Wereld Organisatie voor Toerisme) bekend is gemaakt.

Boven het wereldgemiddelde

Brazilië heeft dit jaar één van de beste resultaten wereldwijd geboekt wat de toename van het aantal toeristen betreft. De stijging van 4,5 procent van buitenlandse toeristen in het land was groter dan andere belangrijke toeristische bestemmingen zoals Frankrijk, Spanje, Italië, Turkije en Mexico. Het resultaat dat Brazilië behaalde lag boven het wereldgemiddelde (3,8 procent) en dat van Amerika (3,7 procent) en Zuid-Amerika (4,2 procent).

Argentinië belangrijkste herkomstland

Met een totaal van 2,8 miljoen toeristen (7,4 procent meer dan in 2011) hebben toeristen uit de Zuid-Amerikaanse landen het grootste aandeel in het aantal buitenlandse toeristen in Brazilië. Eén van deze landen is Argentinië, het belangrijkste herkomstland van toeristen in Brazilië. Het aantal Argentijnse toeristen in Brazilië steeg met 4,9 procent naar 1,67 miljoen toeristen. Chili steeg met 250 duizend toeristen naar de 5e positie op de lijst van herkomstlanden, een groei van bijna 25 procent in vergelijking met 2010.

Meer Nederlanders naar Brazilië

De Verenigde Staten zijn nog steeds het tweede belangrijkste herkomstland voor het inkomend toerisme van Brazilië, ondanks een daling van 1,4 procent in 2012. Het aandeel van het Europese continent ligt met 1,65 miljoen toeristen rond de 30 procent, 1,9 procent meer dan het jaar ervoor. Duitsland is nu het 3e herkomstland, gevolgd door Italië (7e) en Frankrijk (8e). Het aantal Nederlandse toeristen is in 2012 met 1,3 procent gestegen naar 73.133, hiermee staat Nederland op de 15e plaats.

Stijging in alle BRIC-landen

In alle (B)RIC-landen is het aantal toeristen dat een bezoek brengt aan Brazilië gestegen. Vooral China laat een belangrijke stijging zien van ongeveer 18 procent in vergelijking met 2011. Hierdoor behoort het land in 2012 tot de groep van grootste herkomstmarkten voor inkomend toerisme van Brazilië. Het aantal Russische toeristen is gegroeid met 12,5 procent.

“Dankzij de inzet van de toeristische markt, de verbetering van de diensten van de federale overheid en de innovatie in de internationale promotie van Brazilië, gaan we dit jaar richting de 6 miljoen toeristen”, aldus Flávio Dino, president van Embratur, het Nationale Verkeersbureau van Brazilië. “Het resultaat van vorig jaar toont aan dat de regering van President Dilma op de juiste weg is met de voorbereiding van het WK voetbal en de Olympische Spelen. Dit hebben we laten zien met publiciteitscampagnes, PR-acties en evenementen die we organiseren in de belangrijkste herkomstlanden zoals in Latijns-Amerika, Europa en de BRIC-landen.”

Reisverzekeringblog.nl tip: Wil je zeker zijn van een goede vakantie naar Brazilië? Sluit dan ook een reis- en annuleringsverzekering af. Anders kan in het slechtste geval, je vakantie een financieel drama worden. Je kan hier op de website van Reisverzekeringblog.nl een reisverzekering afsluiten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739