vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Recordaantal toeristen vorig jaar naar Nederland

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) bezochten in 2011 zo’n 11,3 miljoen internationale toeristen ons land.

Dat is een stijging van ruim 3% vergeleken met het jaar daarvoor. Voor 2012 verwacht het NBTC een lichte stijging (+1%) van het inkomend toerisme.

Meer toeristen uit Duitsland en België

In 2011 bezochten bijna 400.000 meer buitenlandse verblijfstoeristen ons land, die daarbij zo’n 160 miljoen euro besteedden. Daarmee is 2011 een recordjaar voor Nederland. Jos Vranken, algemeen directeur: ”Met onze 3% groei zitten we op het gemiddelde van West-Europa. Als we kijken naar de ons omringende landen, houden we gelijke tred met bijvoorbeeld België, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Alleen Duitsland doet het iets beter. Het is en blijft daarom van belang om Nederland goed op de (zakelijk) toeristische kaart te zetten.”

De meeste groei vond plaats tijdens het eerste half jaar, toen het economisch relatief goed ging. Daarnaast heeft Nederland geprofiteerd van de groei van het aantal vliegverbindingen, zowel op Schiphol als op regionale luchthavens. Bovendien heeft het mooie voor- en najaarsweer een positieve invloed gehad op het inkomend toerisme vanuit de buurlanden. In 2011 was er, evenals voorgaande jaren, een toename van het aantal Belgen en Duitsers naar Nederland. Ook wisten meer Amerikanen de weg naar ons land te vinden. Verder kwam de grootste procentuele stijging uit de BRIC-landen. Uit landen waar de economische crisis het hardst heeft toegeslagen zoals Italië en Spanje, was er een daling van het aantal bezoekers. Ook bezochten minder Britten en Japanners ons land.

Lichte groei inkomend toerisme 2012

Het NBTC verwacht voor 2012 dat er zo’n 150.000 meer buitenlandse verblijfstoeristen ons land bezoeken, die zo’n 60 miljoen euro besteden. Deze groei komt met name uit de buurlanden en de intercontinentale bestemmingen. Nederland profiteert ervan dat Duitsers en Belgen in economisch onzekere tijden dichter bij huis blijven. In de BRIC-landen groeit de economie nog steeds fors en is er een groeiende middenklasse die internationaal gaat reizen. Daarnaast maakt de zwakke euro Europa en Nederland extra aantrekkelijk als reisbestemming.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739