vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reis- en annuleringsverzekering: Gevolgen voor reizigers ivm ramp Filipijnen

Tyfoon Haiyan

De ramp in de Filipijnen door de tyfoon Haiyan heeft ook gevolgen voor reizigers die al in de Filipijnen verblijven of hun reis al gepland hadden. In dit artikel lees je informatie over wat er wel en niet gedekt is op je reis- en annuleringsverzekering.

Buitenlandse zaken heeft het reisadvies voor de Filipijnen aangescherpt en adviseert Nederlanders niet naar het rampgebied te gaan.

Gevolgen voor je vakantie naar de Filipijnen

Nederlanders die al een reis of vakantie naar de Filipijnen hadden gepland, doen er verstandig aan om contact op te nemen met hun reisorganisatie en reisverzekeraar.

Calamiteitenfonds

Het calamiteitenfonds heeft inmiddels de ramp op de Filipijnen als een uitkeringsvatbare situatie aangemerkt. Dat betekent dat pakketreizen via een touroperator die is aangesloten bij het calamiteitenfonds kosteloos geannuleerd kunnen worden. Wanneer je toch naar de Filipijnen reist ondanks de afgegeven dekkingsbeperking (negatief reisadvies) dan vervalt de dekkingsgarantie omdat je zelf het risico aanvaard. Meer informatie lees je hier: www.calamiteitenfonds.nl

Geen pakketreis en/of alleen een vliegticket

Heb je geen pakketreis geboekt of alleen een vliegticket dan kan je mogelijk een beroep doen op jouw annuleringsverzekering. Heb je geen annuleringsverzekering, dan heb je pech en kan je niet kosteloos annuleren.

Gedekte situaties op een annuleringsverzekering zijn onder andere:

  • Beschadiging of het verloren gaan van je vakantieverblijf.
  • Beschadiging of het verloren gaan van een onderkomen bij familie.

De dekking van een annuleringsverzekering kan verschillen per verzekeraar, informeer daarom altijd eerst bij je reisverzekeraar.

Door de ramp gedwongen langer verblijf op de Filipijnen

Wanneer je door de ramp niet op tijd kan terugkeren naar Nederland, dan kan je in veel gevallen een beroep doen op de dekking SOS-kosten van je reisverzekering. De extra verblijfkosten en communicatiekosten vallen dan geheel of gedeeltelijk onder de dekking van je reispolis.

Neem altijd contact op met de alarmcentrale van je reisverzekeraar en bespreek de situatie.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739