vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Op reis naar het buitenland? Lees eerst onze tips!

Ga je op reis naar het buitenland? Voor een vakantie, familiebezoek of een zakenreis? Dan is het verstandig om je goed voor te bereiden. De redactie van Reisverzekering Blog heeft zeven belangrijke tips voor je.

Tip 1. Check het reisadvies over je bestemming

Voordat je naar het buitenland gaat, is het verstandig om eerst de actuele informatie over jouw reisbestemming na te gaan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Je leest daar de actuele reisadviezen. De reisadviezen geven belangrijke actuele informatie over veiligheidssituaties, zoals maatschappelijke en politieke onrust, terroristische dreigingen, criminaliteit en bepaalde ziekten.
Meer informatie: www.minbuza.nl/reizen-en-landen

Tip 2. Vraag tijdig een visum aan

Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land waar je naar toe gaat, informeren of je een visum nodig hebt om erheen te reizen. Op de website van het ministerie van BuZa vindt je de adressen van ambassades en consulaten.
Meer informatie: www.minbuza.nl/buitenland

Tip 3. Controleer je paspoort

Misschien is je paspoort nog wel geldig, maar veel vakantielanden eisen bij binnenkomst een geldigheidsduur van minimaal zes maanden.
Meer informatie: www.paspoortinformatie.nl/

Tip 4. Neem je medicijnen mee op reis? Zorg voor een verklaring

Wanneer je zelf (of jouw kind) medicijnen gebruikt die onder de Opiumwet vallen, kan je deze geneesmiddelen niet zomaar meenemen naar het buitenland. In veel landen is het bezit en gebruik van opiaten, zoals sterke pijnstillers, verboden. Daarom heb je voor geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen een speciale verklaring nodig. Je riskeert strenge straffen indien je de regels overtreedt.
Meer informatie: www.rijksoverheid.nl/medicijnen-reis

Tip 5. Laat je vaccineren

Er zijn verschillende instanties die je kunnen informeren over de risico’s op ziekten in (sub)tropische landen en de vaccinaties die daartegen beschermen. Je kunt terecht bij de GGD, een vaccinatiebureau in jouw regio of bij je huisarts. Zij kunnen je adviseren over inentingen die mogelijk voor jou van belang zijn. Informatie over ziekten in tropische landen vindt je onder andere bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).
Meer informatie: www.lcr.nl/Adressen

Tip 6. Denk aan een annuleringsverzekering

Om financiële risico’s te vermijden is het raadzaam om een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering geeft een schadevergoeding wanneer je door een onverwachte gebeurtenis je reis of vakantie moet annuleren, bijvoorbeeld door ziekte of ongeval. Wanneer je al op vakantie bent en deze moet afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.
Meer informatie: www.reisverzekeringblog.nl/annuleringsverzekering

Tip 7. Sluit een reisverzekering af met dekking medische kosten

Een reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland is belangrijk. Medische voorzieningen zijn in het buitenland vaak extreem duur. Je hebt met een reisverzekering ook recht op hulpverlening en vergoeding van SOS-kosten. De zogenaamde SOS-kosten, zijn kosten die te maken hebben met hulpverlening, redding, opsporing, repatriëring en overlijden in het buitenland. Deze kosten worden op geen enkele andere verzekering gedekt.
Meer informatie: www.reisverzekeringblog.nl/wat-dekt-een-reisverzekering

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739