vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies China aangepast: Waakzaamheid betrachten!

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Het Ministerie van Buitenlandse zaken heeft vandaag het reisadvies voor China gewijzigd. De rubrieken ‘Actualiteiten’ en ‘Algemeen’ zijn aangepast.

Op de website van BuZa staat de volgende tekst te lezen:

Actualiteiten

“Voor reizen in China dient men waakzaamheid te betrachten.

Op dit moment is het voor buitenlandse toeristen niet mogelijk om naar Tibet te reizen. In juni 2012 hebben de Chinese autoriteiten besloten om Tibet te sluiten voor buitenlandse toeristen. Er worden geen permits, noch visa afgegeven aan buitenlanders die naar Tibet willen reizen. De genoemde maatregelen staan in verband met de politieke onrust die momenteel in Tibet heerst.

Reizigers met reisdoel Urumqi dienen rekening te houden met de mogelijkheid dat zij geconfronteerd zullen worden met veelvuldige identiteits- en bagagechecks en het is niet ondenkbaar dat lokale autoriteiten de toegang tot bepaalde steden of gebieden zullen ontzeggen.

Algemeen

In China kunnen van mei tot en met november tyfoons voorkomen. U wordt geadviseerd gedurende deze periode de berichtgeving in de media te volgen en u goed te laten informeren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen naar een door een tyfoon geteisterd of bedreigd gebied. Bij calamiteiten dient u onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en –bij georganiseerde (toeristische) reizen- goed contact te houden met de touroperators. Meer informatie vindt u op de website www.tropicalstormrisk.com en www.nhc.noaa.gov.

U wordt aangeraden demonstraties en manifestaties te mijden en de instructies van de lokale autoriteiten strikt op te volgen.

Gezondheidssituatie

Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in China wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In tegenstelling tot Nederland kent China geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Handel in en gebruik en/of bezit van verdovende middelen (soft- en hard drugs) is geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl

Net als in Nederland worden in China seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van China kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in China geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in China kunt u vinden op website van de Nederlandse ambassade in Peking: https://china.nlambassade.org/.

Voor algemene reistips wordt geadviseerd www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Zware criminaliteit

Momenteel geen bijzonderheden.

Terrorisme

U dient rekening te houden met het feit dat er wereldwijd een terrorismedreiging bestaat, welke zich voornamelijk richt op civiele doelen, die vaak door buitenlanders worden bezocht

Onveilige gebieden

Zie ook rubriek ‘Actualiteiten’

Actuele reisadviezen

Bezoek altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor de meest actuele reisadviezen inzake China: www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739