vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies Congo aangepast ivm Ebola uitbraak

Democratische republiek Congo in Afrika

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gisteren het reisadvies naar Congo (Democratische republiek) aangepast, mede in verband met een Ebola uitbraak in een aantal provincies.

Reizigers wordt geadviseerd om niet naar gebieden af te reizen waar Ebola heerst. Op website van het Ministerie van Buitenlandse staat over de gezondheidssituatie in het land, staat het volgende te lezen:

Het Congolese Ministerie van Gezondheid meldde eind augustus een Ebola-uitbraak in de Provincie Oriëntale (Isiro, Pawa en Dungu) in het noordoosten van het land. Alle reizen naar dit gebied worden ontraden.

Voor nadere informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in de Democratische Republiek Congo wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl ofwww.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

Ebola: zeer gevaarlijk

Al eerder werd een uitbraak van de gevaarlijk ziekte Ebola in Oeanda gemeld. Bij uitbraken zouden geen verband houden met elkaar. Het Ebola virus is zeer besmettelijk en wordt overgedragen via lichaamsvloeistoffen zoals speeksel, transpiratievocht, braaksel en uitwerpselen.

Ebola, dat bijna alleen in Afrika voorkomt, is een van de meest gevreesde ziekten ter wereld. Het begint met griepachtige verschijnselen, gevolgd door diarree en braken. Na enkele dagen kunnen er bloedingen ontstaan uit neus, mond en ogen. Afhankelijk van het soort virus kan de ziekte tot in negentig procent van de gevallen dodelijk aflopen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739