vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies Dominicaanse Republiek gewijzigd

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft op 15 juni 2012 het reisadvies voor de Dominicaanse Republiek aangepast. In het reisadvies, is de rubriek ‘Algemeen’ gewijzigd.

Op de website van BuZa staat de volgende tekst te lezen:

Actualiteiten

“Voor het reizen in de Dominicaanse Republiek wordt u geadviseerd waakzaamheid te betrachten.

Algemeen

Sporadisch zijn er incidenten van criminaliteit en geweld. In toenemende mate zijn toeristen slachtoffer van berovingen als zij zich buiten de vakantieparken bevinden. 

Reizigers dienen in het bijzonder voorzichtigheid te betrachten bij het bezoeken van geïsoleerde toeristische attracties en bij het gebruik van lokaal transport, waaronder scooters en guagua’s (lokaal bus transport). Voorkeur heeft het gebruik van de officiële (gele) toeristische taxi’s. De Toeristen Politie (POLITUR) kan op elk moment hulp bieden aan toeristen. U kunt telefonisch contact met hen opnemen op het gratis telefoonnummer 1-809-200-3500.

Autorijden na zonsondergang buiten Santo Domingo is niet zonder gevaar, vooral vanwege de chaotische rijstijl, de slechte wegen en het ontbreken van straatverlichting. Het komt ook voor dat lokale weggebruikers zonder verlichting of onder invloed van alcohol deelnemen aan het verkeer. 

Vanwege het risico op overvallen en berovingen wordt u geadviseerd extra voorzichtig te zijn bij het na zonsondergang reizen naar de bestemming vanaf de luchthaven Las Americas in Santo Domingo en op de verbindingswegen tussen de grote steden.

In de Dominicaanse Republiek kunnen van juni tot november tropische stormen en orkanen voorkomen. U wordt geadviseerd gedurende deze periode de berichtgeving in de media te volgen en u goed te laten informeren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen. Bij calamiteiten dient u onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en -bij georganiseerde (toeristische) reizen- goed contact te houden met de touroperators. Meer informatie vindt u op de website www.tropicalstormrisk.com of https://www.nhc.noaa.gov.

Gezondheidssituatie

De medische voorzieningen buiten de hoofdstad zijn redelijk tot slecht te noemen.

Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in de Dominicaanse Republiek wordt u geadviseerd contact op te nemen (minstens 8 weken voor vertrek) met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of door bijvoorbeeld de volgende websites te raadplegen https://www.lcr.nl, https://www.who.int, https://www.rivm.nl of https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws.

In de Dominicaanse Republiek is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl.

Net als in Nederland worden in de Dominicaanse Republiek seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van de Dominicaanse Republiek kennen een zeer strikt vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in de Dominicaanse Republiek geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Voor aanvullende informatie betreffende een verblijf in de Dominicaanse Republiek wordt u verwezen naar de website van de Nederlandse ambassade in Santo Domingo: https://dominicaanserepubliek.nlambassade.org/.

Voor algemene reisinformatie wordt geadviseerd https://www.wijsopreis.nlte raadplegen. 

Terrorisme

U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit

Handelen in drugs is aan de orde van de dag in de Dominicaanse Republiek. Regelmatig worden vooral toeristen benaderd om als koerier te fungeren. Aangezien drugssmokkel een strafbaar feit is met zware gevangenisstraffen wordt u geadviseerd hiervoor op uw hoede te zijn.

Onveilige gebieden

Momenteel geen bijzonderheden.”

Actuele reisadviezen

Bezoek altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor de meest actuele reisadviezen inzake de Dominicaanse Republiek: www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739