vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisadvies Duitsland aangepast ivm verscherpte veiligheidsmaatregelen

Reisadvies duitsland aangepast ivm verscherpte veiligheidsmaatregelen

Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft op 21 december 2016 het reisadvies voor Duitsland aangepast naar aanleiding van de terroristische aanslag op de kerstmarkt in Berlijn op 19 december.

Bij de aanslag zijn twaalf mensen omgekomen. Ook raakten 48 mensen gewond. Er liggen nog 25 mensen in het ziekenhuis, veertien van hen zijn zeer ernstig gewond.

Een vrachtwagen reed rond 20.00 uur in op een menigte op het Breitscheidplatz, voor de beroemde Gedächtniskirche. Het was op dat moment druk op de kerstmarkt. De wagen reed tientallen meters over de voetgangerszone. De truck kwam vanaf de Budapester Strasse het voetpad op en raakte meerdere kraampjes. Het voertuig kwam tot stilstand tegen een kerstboom.

Aangepast reisadvies: De Duitse autoriteiten kunnen verscherpte veiligheidsmaatregelen nemen. Blijf alert en volg de instructie van de lokale autoriteiten op.

Terrorisme

In 2016 waren er een aantal geweldsincidenten in Duitsland. De Duitse autoriteiten kunnen zichtbaar en onzichtbaar veiligheidsmaatregelen nemen bij openbare gebouwen, grote evenementen en publieke bijeenkomsten zoals bijvoorbeeld kerstmarkten. Ook op vliegvelden en bij grensovergangen kunnen verscherpte controles plaatsvinden. Er kunnen ook extra identiteitscontroles worden doorgevoerd. Blijf alert en volg de instructie van de lokale autoriteiten op.

  • Op 19 december 2016 vond een aanslag plaats op een kerstmarkt in Berlijn. Hierbij kwamen 12 mensen om het leven en raakten 48 mensen gewond.
  • Op 24 juli 2016 was er een zelfmoordaanslag in Ansbach, Zuid-Duitsland. Hierbij raakten 12 mensen gewond.
  • Op 22 juli 2016 was er een schietincident in het Olympia winkelcentrum te München. Hierbij kwamen 9 mensen om het leven en raakten 35 mensen gewond.

Buitenland verhoogde terrorismedreiging

Wees je bewust van het wereldwijde risico op terroristische aanslagen. Ook in Europa is er sprake van een reële terrorismedreiging. Veel landen nemen extra veiligheidsmaatregelen. Houd daar rekening mee en volg de instructies van de lokale autoriteiten op. Zorg dat jij je altijd kan legitimeren. Blijf alert en op de hoogte van de ontwikkelingen. Via de reisadviezen, maar ook via de media.

Bron: Rijksoverheid.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739