vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies voor Gambia gewijzigd: Waakzaamheid betrachten

Reisadvies Gambia

Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft vandaag het reisadvies voor Gambia aangepast. In het reisadvies is de rubriek ‘Actualiteiten’ gewijzigd.

Op de website van BuZa staat de volgende tekst te lezen:

“Bij reizen in Gambia wordt u geadviseerd waakzaamheid te betrachten.

Gambia kent de doodstraf voor een aantal misdaden waaronder moord, verraad, mensenhandel en brandstichting. Gambia is onlangs begonnen met het hervatten van executies van ter dood veroordeelden. Een aantal personen werd geëxecuteerd door een vuurpeloton op 26 augustus 2012. Verschillende organisaties hebben protesten aangekondigd.

Geadviseerd wordt om manifestaties en/of politieke bijeenkomsten te vermijden en afstand te bewaren bij militaire installaties en regeringsgebouwen

Reizen over de weg van Gambia naar de Casamance-regio worden wegens toename van gewapende overvallen in de Casamance-regio ontraden. ( zie ook rubriek ‘Onveilige gebieden’).

Algemeen

Zowel in steden als daarbuiten worden voertuigen veelvuldig door de verkeerspolitie aangehouden, formeel voor controle van de identiteitsbewijzen en dergelijke, in werkelijkheid om een bijverdienste te creëren.

Het autoverkeer in Gambia is onveilig, o.a. door de slechte staat van wegen en voertuigen. Na het invallen van de duisternis nemen de gevaren sterk toe. Bij reizen in Gambia wordt aangeraden waakzaam te zijn en voor checkpoints, die niet altijd duidelijk zichtbaar zijn, te stoppen.

Gezondheidssituatie

Medische voorzieningen in Gambia zijn beperkt. Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Gambia wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

Net als in Nederland worden in Gambia seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Gambia kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Gambia geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Homoseksualiteit is in Gambia strafbaar. U wordt geadviseerd zich terughoudend op te stellen en te uiten.

Voor aanvullende informatie inzake een verblijf in Gambia wordt u verwezen naar de website van de Nederlandse ambassade in Senegal te Dakar: www.nlambassadedakar.org.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Terrorisme

U dient zich bewust te zijn van het wereldwijde verhoogde risico van terroristische aanslagen op doelen waar veel buitenlanders samenkomen.

Zware criminaliteit

Momenteel geen bijzonderheden.

Onveilige gebieden

In de Senegalese Casamance-regio doen zich confrontaties tussen het Senegalese leger en rebellen voor. Reizen over de weg van Gambia naar de Casamance-regio worden wegens toename van gewapende overvallen in de Casamance-regio ontraden. Zie ook het reisadvies voor Senegal en voor Guinee-Bissau.”

Actuele reisadviezen Gambia

Bezoek altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor de meest actuele reisadviezen voor je naar Gambia reist: www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739