vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisadvies Ghana gewijzigd ivm presidents- en parlementsverkiezingen

Reisadvies Ghana

Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft gisteren het reisadvies voor Ghana aangepast. In het reisadvies zijn de rubrieken ‘Actualiteiten’ en ‘Onveilige gebieden’ gewijzigd.

Op de website van BuZa staat de volgende tekst te lezen:

“Alle niet-essentiële reizen worden ontraden naar Bawku en omgeving (zie ook de rubriek ‘Onveilige gebieden’).

Op 7 december 2012 worden in Ghana presidents- en parlementsverkiezingen gehouden. Afhankelijk van de uitslag zal op 28 december mogelijk een herstemming voor de presidentsverkiezingen plaatsvinden. De eerste voorlopige uitslagen zijn te verwachten vanaf één dag na de verkiezingen. Het is niet uit te sluiten dat in de aanloop naar de verkiezingen, op de verkiezingsdag zelf en rond de publicatie van (voorlopige) uitslagen lokaal de spanningen oplopen.

U wordt geadviseerd samenscholingen en politieke bijeenkomsten te vermijden, gedurende de verkiezingsperiode waakzaamheid te betrachten en de actualiteiten via de beschikbaar zijnde lokale radio- en tv-stations te volgen.

Zware criminaliteit

Incidenteel vinden berovingen en gewapende, soms gewelddadige overvallen plaats. U wordt aangeraden op uw hoede te zijn.

Op de autowegen vinden regelmatig (gewapende) overvallen plaats, met name op de ‘Tema Highway’. U wordt geadviseerd op deze wegen in de avond (inclusief de schemering) niet te stoppen.

Onveilige gebieden

Na een uitbarsting van etnisch geweld in het Dagbon gebied in noordoost Ghana (rond Yendi en Bimbilla) in de afgelopen jaren is de situatie kalm. Wel is het mogelijk dat de spanningen ineens weer opspelen en leiden tot plaatselijke onrust. Geadviseerd wordt de ontwikkelingen ter plaatse via de lokale media te volgen.

In Bawku en omgeving, gelegen in de Upper East Region (noordoost Ghana), is het sinds begin mei 2008 als gevolg van etnische problemen, onrustig. De ingestelde avondklok is nog steeds van kracht. Naar aanleiding van lokale ongeregeldheden kan ook op andere plaatsen tijdelijk een avondklok van kracht zijn. Informatie hierover is te vinden op de website van de Ghanese overheid: www.ghana.gov.gh (zoeken op curfew).

Tijdens de verkiezingsperiode kunnen in heel Ghana lokaal de spanningen oplopen, waarbij plaatselijke ongeregeldheden niet zijn uit te sluiten.”

Actuele reisadviezen Ghana

Bezoek altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor de meest actuele reisadviezen voor je naar Ghana reist: www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739