vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies Guinee-Bissau aangescherpt

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Nederlanders die naar Guinee-Bissau reizen of daar al verblijven moeten ,,extra waakzaamheid betrachten”. Dat meldde het ministerie voor Buitenlandse Zaken vrijdag na berichten over een staatsgreep in het West-Afrikaanse land.

Het departement wijzigde daarop het reisadvies. Het aangescherpte advies betekent dat er volgens het ministerie veiligheidsrisico’s aanwezig zijn, maar dat er geen concrete aanwijzingen zijn dat de reiziger hiervan hinder zal ondervinden.

Er bevinden zich op dit moment 20 geregistreerde Nederlanders in Guinee-Bissau.

Reisdavies Guinee-Bissau

In Guinée-Bissau vinden met regelmaat (pogingen tot) staatsgrepen en politiek en druggerelateerd geweld plaats. Thans is er een onzekere situatie omdat er op 12 april in ieder geval wederom een poging tot staatsgreep heeft plaatsgevonden. Reizigers wordt aangeraden extra waakzaamheid te betrachten, de politieke en veiligheidsontwikkelingen in de lokale media nauwgezet te volgen en demonstraties en samenscholingen te mijden.

Op 18 maart 2012 heeft in Guinée-Bissau de eerste ronde van de presidentsverkiezingen plaatsgevonden. Ondanks dat de verkiezingsperiode werd gekenmerkt door een zekere politieke onrust, is de verkiezingsdag zelf rustig verlopen. De tweede ronde van de presidentsverkiezingen zal op 29 april plaatsvinden. In de aanloop naar deze tweede ronde is het mogelijk dat de spanningen zullen toenemen.

Reizigers wordt aangeraden extra waakzaam te zijn in deze verkiezingsperiode en zich voortdurend op de hoogte te stellen van de actuele ontwikkelingen. Publieke bijeenkomsten, demonstraties en manifestaties dienen absoluut vermeden te worden. Specifiek wordt geadviseerd extra waakzaamheid te betrachten in het centrum van Bissau.

Bron: www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen/g/guinee-bissau.html

//
//

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739