vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies Guyana aangepast: Alle reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden

Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft gisteren het reisadvies voor Guyana aangepast. In het reisadvies is zijn de rubrieken ‘Actualiteiten’, ‘Algemeen’ en ‘Onveilige gebieden’ gewijzigd.

Op de website van BuZa staat de volgende tekst te lezen:

Actualiteiten

Met het oog op criminaliteit, wordt de reiziger geadviseerd in het gehele land waakzaamheid te betrachten. Zie ook de rubrieken ‘Criminaliteit’ en ‘Onveilige gebieden’.

Alle reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden, te weten naar Lynden (in zuidwest Guyana) en de weg naar Brazilië ten zuiden van Lynden (zie ‘Onveilige gebieden’).

In Guyana wonen voornamelijk Indo-Guyanezen (van Indiase afkomst) en Afro-Guyanezen. Etnische geschillen tussen deze groepen komen voor en hebben in het verleden geleid tot spanningen met gewelddadige afloop.

Zware criminaliteit

Guyana kampt met grote problemen op het gebied van zware criminaliteit: schietpartijen, gewapende overvallen, overvallen op auto’s en bestuurders van auto’s, ontvoeringen en drugsgerelateerde misdaad komen regelmatig voor. Inbraken, diefstal uit auto’s, berovingen en drugsgerelateerde kleine criminaliteit komen eveneens voor. In verband hiermee wordt geadviseerd waakzaam te zijn.

Onveilige gebieden

Alle reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden, te weten naar Lynden (in zuidwest Guyana) en de weg naar Brazilië ten zuiden van Lynden vanwege de onveilige toestand ontstaan na de het gewelddadig neerslaan van een demonstratie in juli 2012. Sindsdien zijn onlusten, barricades en gewapende berovingen gemeld in Lynden en de weg vanuit Lynden naar het zuiden.

Het is raadzaam om waakzaamheid te betrachten en samenscholingen van grote groepen mensen te mijden. U wordt geadviseerd om in Albouystown en in de omgeving van Stabroek Market en Tiger Bay ook overdag bijzonder voorzichtig te zijn. Dat geldt eveneens voor de East Coast Demarara, in het bijzonder de dorpen Buxton, Friendship en Annadale, de East Bank regio’s, met name Eccles en Agricon, en de Timerhi to Lynden Highway.

Het is niet ongebruikelijk dat agenten steekpenningen vragen bij de checkpoints op weg naar Lethem, bij de Maruwa Hills en Mabura. Op willekeurige tijden en locaties kunnen elders eveneens politiecontroles plaatsvinden, waarbij het vragen om steekpenningen niet ongebruikelijk is.

Zeepiraterij komt voor in de wateren in en rond Guyana, maar heeft vooral vissersboten als doelwit.

Actuele reisadviezen Guyana

Bezoek altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor de meest actuele reisadviezen voor je naar Guyana reist: www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739