vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Allianz

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisadvies Tunesië gewijzigd

Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft vandaag het reisadvies voor Tunesië aangepast. In het reisadvies is de rubriek ‘Actualiteiten’ gewijzigd.

Op de website van Buza staat de volgende tekst te lezen:

Actualiteiten

“De situatie in de meesten delen van Tunesië is stabiel. Er vinden, met name in de steden, frequent demonstraties plaats die steeds vaker gepaard gaan met vernielingen.

Met ingang van 12 juni 2012 is een avondklok ingesteld voor de gouverneraten van Tunis, Ariana, Ben Arous, la Manouba, Sousse, Monastir, Jendouba en het gebied rondom Ben Guerdane. Voor de exacte tijden van de avondklok en de geldigheidsduur wordt u geadviseerd de berichtgeving in de media hierover te volgen.

Ondanks dat de demonstraties zich in eerste instantie niet tegen buitenlanders richten, zou woede snel kunnen ontaarden in acties tegen toevallig aanwezige buitenlanders. U wordt geadviseerd extra waakzaamheid te betrachten, demonstraties en samenscholingen te mijden en op de hoogte te blijven van het lokale nieuws en actualiteiten. Reizen in de avonduren wordt ontraden.

De noodtoestand is momenteel nog van kracht.

Als gevolg van veiligheidssituatie ter plaatse wordt dringend geadviseerd het gebied langs de Tunesisch-Libische grens te vermijden, met name de grensovergangen.

Reizigers wordt geadviseerd onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en altijd (een kopie van) hun paspoort bij zich te dragen. 

Er wordt geadviseerd geen foto’s en/of video-opnamen te maken van overheidsgebouwen en demonstraties.”

Actuele reisadviezen

Bezoek altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor de meest actuele reisadviezen inzake Tunsesie: www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *