vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies voor Thailand aangepast

Reisadvies voor thailand aangepast Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft vandaag het reisadvies voor Thailand aangepast. In het reisadvies is de rubriek ‘Actualiteiten’ gewijzigd.

Op de website van BuZa staat de volgende tekst te lezen:

“Reisadvies Thailand: Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden.”

Actualiteiten

De politieke situatie is momenteel relatief stabiel maar de mogelijkheid van politieke onrust blijft bestaan. Reizigers wordt aangeraden samenscholingen en demonstraties te mijden, de berichtgeving in de media te volgen en zich goed te informeren over de actuele politieke ontwikkelingen. Nadere informatie inzake actuele ontwikkelingen kunt u ook vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Bangkok: thailand.nlambassade.org/

Vanwege de slechte veiligheidssituatie worden niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden ontraden, te weten in de vier zuidelijke provincies Yale, Narathiwat, Pattani en Songkhla. En in de provincie Sisaket bij de grens met Cambodja waar een risico blijft bestaan op schermutselingen tussen de Thaise en Cambodjaanse legers rondom de Preah Vihear tempel (zie rubriek ‘Onveilige gebieden’).

Zware stormen en ernstige overstromingen kunnen zonder waarschuwing voorkomen in Thailand, vooral tijdens het regenseizoen dat loopt van mei tot oktober, maar soms ook buiten deze periode. Problemen met transportverbindingen, elektriciteit en communicatielijnen komen geregeld voor in geval van extreem weer en u wordt zodoende geadviseerd steeds goed bij uw reisagent, hotel, hostel en lokale autoriteiten te informeren wat de laatste ontwikkelingen en hun aanwijzingen zijn. U wordt tevens aangeraden de Engelstalige media en weerberichten te volgen en de website te raadplegen van de Thai Meteorological Department.

Algemeen

In Thailand vallen relatief veel dodelijke verkeersslachtoffers. Het zelf besturen van motoren of het nemen van brommertaxi’s wordt ontraden. Huurmotoren en bromfietsen zijn, uitzonderingen daargelaten, niet verzekerd.

Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Thailand wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de volgende websites te raadplegen: www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws.

Aanvullende informatie inzake een verblijf in Thailand kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Bangkok. Via deze website kunt u zich desgewenst registreren, zodat u in geval van een noodsituatie door de ambassade bereikt kunt worden.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.

Onveilige gebieden

Niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden, te weten in de vier provincies Yala, Narathiwat, Pattani en Songkhla. Sinds januari 2004 vinden in deze provincies regelmatig aanslagen plaats. Het gaat daarbij om bomaanslagen, brandstichting en gerichte moordaanslagen. De aanslagen zijn voornamelijk gericht tegen Thaise gezagsdragers, maar in toenemende mate zijn ook burgers het slachtoffer geworden. Vanaf begin 2011 is de intensiteit van de aanslagen toegenomen en vallen er bijna dagelijks (dodelijke) slachtoffers. Sinds het geweld in 2004 in Zuid-Thailand is opgelaaid zijn meer dan 4.000 mensen omgekomen, waaronder een klein aantal buitenlanders. Treinreizen in de zuidelijke provincies worden ontraden.

Naar aanleiding van de spanningen met Cambodja over de internationale begrenzing tussen beide landen rondom onder meer de tempel Preah Vihear worden niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden ontraden, te weten in de provincie Sisaket. Begin februari 2011 braken in het gebied rondom Preah Vihear in de provincie Sisaket gevechten uit tussen de Thaise en Cambodjaanse legers waarbij zowel burgers als militairen zijn omgekomen. Eind mei 2011 hebben ook gevechten plaats gevonden rondom twee andere tempels in de provincie Surin, waarbij aan beide kanten wederom een aantal doden is gevallen. De situatie blijft gespannen.

De situatie langs de noordelijke en noordwestelijke Thaise grens met Myanmar/Birma kan onrustig zijn door sporadische gevechten tussen het Birmese leger en gewapende etnische groepen waardoor grensovergangen tussen beide landen gesloten kunnen zijn. Het (ter plaatse) inwinnen van actuele informatie wordt aanbevolen.”

Actuele reisadviezen Thailand

Bezoek altijd de website van de Rijksoverheid voor de meest actuele reisadviezen voor je naar Thailand reist: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/thailand

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739