vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies voor Thailand aangepast vanwege slechte luchtkwaliteit in het Noorden

Reisadvies voor thailand aangepast vanwege slechte luchtkwaliteit in het noorden

Smog in Chiang Mai (arm315 / Shutterstock.com)

Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft vandaag het reisadvies voor Thailand geactualiseerd. Het ministerie waarschuwt reizigers voor de zeer slechte luchtkwaliteit in het noorden en noordoosten van Thailand.

Dit zegt het ministerie over de situatie in Thailand:

“In het noorden en noordoosten van Thailand (onder anderen de steden Khon Kaen, Mae Hon Song, Chiang Mai, Chiang Rai, Nan, Lampang) is de luchtkwaliteit erg slecht. Dit komt door de jaarlijkse verbranding van landbouwgrond en smog. Regionale luchthavens kunnen door het slechte zicht worden gesloten. Houd contact met uw reisorganisatie. Raadpleeg voor de luchtkwaliteit de Engelstalige website van de World Air Quality Index.”

De slechte luchtkwaliteit in met name het Noorden van Thailand, is een jaarlijks terugkerend probleem. Landbouwgrond en bossen worden, ondanks een verbod, door boeren in de brand gestoken om oogstresten te verbranden en landbouwgrond te creëren. Thailand heeft daarbij ook last van de buurlanden Myanmar en Laos waar hetzelfde gebeurt en deze smog drijft ook naar de Noordelijke provincies van Thailand. De situatie is het ergst in februari, maart en april. Zo gauw het regen het regenseizoen begint omstreeks juni is het probleem verholpen.

Dit jaar is de situatie echter zo slecht dat er een acuut probleem is voor de volksgezondheid. De schadelijke fijnstof waarden in de lucht zijn zelfs op sommige plaatsen vier keer hoger dan de grens die de WHO hanteert. Mensen met een broze gezondheid zoals hart- en vaatziekten en longproblemen moeten het Noorden van Thailand zeker niet bezoeken in deze periode.

Bron: 24/7 BZ Informatieservice en Thailandblog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739