vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadviezen Buitenlandse zaken nu ook op je iPhone

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers De reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn nu op op je iPone of iPad te ontvangen. Deze week is daarvoor de BZ Reisadvies app geïntroduceerd.

Reisadviezen

De app zorgt voor actuele reisadviezen en je hebt in geval van nood de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades waar ook ter wereld bij de hand. Je kunt ook aangeven waar je reis naar toe gaat, zodat je een pushbericht krijgt als het reisadvies veranderd.

In het hoofdscherm van de applicatie zie je een overzicht van de landen waarvan recent het reisadvies is gewijzigd. De Mijn reis-functie waarbij je zelf een bestemming invoert, is handig voor informatie over je vakantiebestemming. BZ Reisadvies heeft ook een landenlijst waarbij je de landen op alfabet gerangschikt onder elkaar ziet staan.

Ambassade en reisverzekering

De app heeft tevens een helpsectie als het mis is gegaan in het buitenland. Er zijn zeven pagina’s die je op weg kunnen helpen als je bestolen bent, ergens in het ziekenhuis bent opgenomen, iemand vermist is, als je gearresteerd wordt of als je anderszins contact nodig kan hebben met de ambassade of het consulaat. Er wordt duidelijk aangegeven hoe je moet handelen wanneer je een reisverzekering hebt en wat je moet doen wanneer je geen reisverzekering hebt. Je kunt lezen dat de mogelijkheden van de Nederlandse ambassades in het buitenland beperkt zijn. Zo kunnen zijn geen betalingsgarantie afgeven aan een ziekenhuis, daarvoor moet je bij je reisverzekeraar zijn.

Ook informatie zonder internetverbinding

De informatie uit de app is ook toegankelijk als je geen internetverbinding hebt. Pagina’s uit de app die je eerder hebt bezocht, worden automatisch opgeslagen. Dat is handig wanneer je snel moet weten wat je moet doen, bijvoorbeeld bij een ongeval. Voor de meest actuele reisadviezen en pagina’s die je nog niet eerder hebt aangeklikt, is wel een internetverbinding nodig.

BZ Reisadvies app bevat:

  • actuele reisadviezen per land, zodat je weet welke veiligheidsrisico’s je loopt;
  • informatie over wat je kunt doen bij noodgevallen, bijvoorbeeld als je jouw paspoort verliest;
  • contactgegevens van alle Nederlandse ambassades, consulaten en honorair consuls;
  • nieuwsberichten wanneer er sprake is van een crisis;
  • algemene informatie tijdens grote evenementen;
  • mogelijkheden om je reis te plannen.

Melding bij crisis en calamiteiten

BZ Reisadvies app kan je een automatische melding geven als er een aangepast reisadvies is voor het land waaraan je een bezoek brengt. Binnenkort biedt de app ook meldingen aan wanneer er sprake is van een crisis of ernstige calamiteit. Deze meldingen verschijnen als een pop-up op jouw scherm. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele situatie.

Meer informatie en downloaden

De app is gratis verkrijgbaar in de Appstore: BZ Reisadvies

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739