vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

ANWB Reishulp voor smartphone

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Met de ANWB Reishulp-app hebben vakantiegangers belangrijke informatie over de reisbestemming bij de hand.

Zo hebben reizigers met een druk op de knop direct contact met de ANWB Alarmcentrale en de belangrijkste (nood-) telefoonnummers van het vakantieland. Ook de contactgegevens van ambassades, consulaten en banken zijn in de app opgenomen. De ANWB Reishulp-app is gratis te downloaden en geschikt voor iPhone- en Android.

De app biedt ook juridische en praktische informatie over de vakantiebestemming en beantwoordt vragen als wat te doen: als je in het buitenland betrokken raakt bij een ongeval, wat zijn de douanebepalingen en de belangrijkste verkeersregels en wat zijn de data van feestdagen? Van Australië tot Zuid-Afrika, van Noorwegen tot Spanje, over bijna iedere toeristische bestemming bevat de app nuttige informatie.

Vertalingen medische termen

De medisch vertaalkaart in de Reishulp-app vertaalt de medische geschiedenis van een reiziger met één druk op de knop in acht talen: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Turks en Grieks. Dit kan van pas kan komen bij eventueel buitenlands doktersbezoek. Maar ook nieuwe klachten kunnen eenvoudig opgezocht en vertaald worden. De medische vertaalkaart is alleen toegankelijk voor ANWB-leden.

Ook is er in de applicatie nog ruimte om andere belangrijke informatie op te slaan, zoals het polisnummer van de reisverzekering, bankgegevens en voertuiginformatie.

Beschikbaar voor iPhone en Android.

Internet: anwb.nl/mobiel

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739